Dinsdag 13 mei in Opsporing Verzocht

Lekkerkerk, 13-05-2008 o Op vrijdagochtend 18 april proberen twee mannen een woonboerderij in Lekkerkerk te overvallen. Rond 08.00 uur loopt de ene dader, vermomd als motoragent, op de boerderij af. Hij heeft geen motor bij zich. Met een smoes weet de nep-motoragent de woning van het echtpaar binnen te komen. Hierna blijkt al snel dat het om een overval gaat. Hij probeert de mannelijke bewoner vast te binden, maar diens vrouw weet het huis te ontvluchten en om hulp te roepen. De als motoragent verklede man vlucht het huis uit.

Dan blijkt er een tweede dader bij betrokken te zijn. Hij loopt op de boerderij af, gekleed als een wegwerker in een oranje veiligheidsjas. Deze dader ziet vermoedelijk zijn collega-overvaller het huis uitkomen en concludeert daaruit dat de overval niet naar wens verloopt. Hij vlucht weg in een donkerkleurige Audi A6 in de richting van Krimpen aan den IJssel. De als motoragent verklede man vlucht in eerste instantie lopend. Daarna krijgt hij een lift van een net passerende automobilist, ook in de richting van Krimpen aan den IJssel.

We hopen dat kijkers de beide daders herkennen. Overigens is inmiddels bekend dat de donkerkleurige Audi A6 een lease-auto is.

Dinsdag 13 mei 2008, van 21.45 uur tot 22.25 uur, wordt Opsporing Verzocht uitgezonden op Nederland 1.

Overvaller Lekkerkerk Dader 1 is als motoragent vermomd

Overvaller Lekkerkerk Dader 2 is als wegwerker verkleed.