Gemeente Voerendaal

13/5/2008 - Uitreiking Gemeentelijke Erepenning aan Pastoor H. Brouwers.

Heden, 13 mei, is de eerste Erepenning van de gemeente Voerendaal uitgereikt aan de Zeer Eerwaarde Heer H.P.L. Brouwers, pastoor van de parochies H. Laurentius Voerendaal en O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand Kunrade.

De heer Brouwers is dit jaar 40 jaar priester. Hij is ongeveer 20 jaar werkzaam als pastoor in de parochie Kunrade en sinds 2001 ook in de parochie Voerendaal. Hij ontvangt deze Erepenning vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten voor de beide parochies en voor zijn buitengewone inzet voor de gemeenschap Voerendaal.

Pastoor Brouwers staat bekend om zijn eenvoud, humor en diepgang bij zijn preken. Daarbij weet hij tevens de jeugd te raken. Hij is een stimulator die de parochianen, oud en jong, betrekt bij diverse kerkelijke en maatschappelijke activiteiten.

Hij heeft heel veel mensen op zijn speciale manier op zeer speciale momenten in hun leven een hart onder de riem gestoken. Mensen een doorstart geven, mensen laten inzien dat zij speciaal zijn, dat zij de moeite waard zijn, dat hun activiteiten ertoe doen. Dat is zijn enorme kracht binnen het pastoraat.

Dit alles heeft een enorme uitstraling binnen de gemeente, waarvoor het gemeentebestuur hem dankt in de vorm van de Gemeentelijke Erepenning.

De Erepenning is om 14.00 uur uitgereikt door burgemeester D.A.M. Akkermans in het gemeentehuis van Voerendaal.