Barco


Barco spant rechtszaak aan tegen Aydin Displays, Inc. wegens patentinbreuk

Kortrijk, België, 13 mei 2008 - Barco, N.V. ("Barco") , heeft samen met zijn Amerikaanse dochteronderneming Barco Federal Systems, LLC, een rechtszaak wegens patentinbreuk aangespannen tegen Aydin Displays, Inc in het federaal gerechtshof van het district Atlanta. Het betreft hier twee Amerikaanse patenten gehouden door Barco met betrekking tot de LCD flicker compensation ("LCF"), met V.S. patentnummers 6,909,472 en 6,359,663. De "flicker compensation" technologie in deze patenten, die ontwikkeld werd door Barco ingenieurs, is belangrijk in militaire toepassingen, hoofdzakelijk sonar.

Aydin wordt beschuldigd van de verkoop van LCD schermen die uitgerust zijn met de "flicker compensation" technologie, waar Barco een patent op heeft en waarvoor Barco een exclusieve licentie verleend heeft aan Barco's dochteronderneming Barco Federal Systems, LLC, gevestigd in Duluth, Georgia. Met de klacht wordt een schadevergoeding gevorderd en een verbod op de verdere verkoop door Aydin van de schermen die inbreuk plegen.

Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene geselecteerde professionele markten: medische beeldvorming, media & entertainment, infrastructuur & nutsbedrijven, verkeer & transport, defensie & veiligheid, opleiding & training en corporate AV.
Barco heeft faciliteiten voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Productie in Europa, Amerika en Asia-Pacific en is actief in meer dan 90 landen. Barco staat genoteerd op NYSE Euronext Brussel.

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com