Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (13/5)

WIJK EN AALBURG, 13 mei 2008

Negen arrestaties na vechtpartij in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG: Agenten van het politiekorps MW-Brabant hebben gisterenavond omstreeks 21.50 uur met assistentie van politiemensen van het korps Brabant Noord op de Polstraat na een massale vechtpartij tussen twee groepen negen arrestaties verricht. Aanleiding tot het incident is kennelijk een eerdere schermutseling tussen beide groepen bij een strandje (Steenhoven) aan de Oude Maas.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur een melding dat er op de Polstraat in Wijk en Aalburg een vechtpartij gaande was, waarbij zeker tien personen betrokken waren. Zeker twee vechtersbazen hadden zich bewapend met een honkbalknuppel. De politiekorpsen MW-Brabant en Brabant Noord stuurden direct verschillende eenheden ter plaatse. De agenten slaagden erin de twee partijen te scheiden. Uit de verhalen ter plaatse werd duidelijk dat een eerder incident die middag op een strandje bij de Oude Maas kennelijk de aanleiding tot de vechtpartij gevormd had. Een groep jongeren was daar aan het barbecueën. Rond 19.00 uur reed er een auto langs gedeeltelijk door het water, de bestuurder reed op en neer. Volgens de jongeren bij de barbecue was die bestuurder hen aan het uitdagen. Een van de jongens gebaarde naar de automobilist dat die het rustig aan moest doen. Op dat moment stapten er drie personen uit het voertuig waarna een vechtpartij ontstond. Uiteindelijk kalmeerden de betrokkenen en gingen huiswaarts, waarna een klein uur later beide partijen elkaar weer troffen in de Polstraat en er een vechtpartij plaats vond.

De politie arresteerde negen verdachten die allemaal in verzekering gesteld zijn
· Drie mannen uit Veen (20,21 en 24 jaar)
· Vijf inwoners van Wijk en Aalburg (15,18,21, 23 en 26 jaar) · Een 22-jarige man uit Den Bosch
Ook werden enkele riemen waarmee geslagen was, wurgstokjes, een honkbalknuppel en een vermoedelijk gaspistool in beslag genomen.

Verwarde man aangehouden voor vernieling

OSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 00.40 uur een 50-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake vernieling. De man had aan de Zwanendonk vernielingen aangericht. Hij had een motorfiets tegen een auto gegooid. Beide voertuigen liepen schade op. Het motief van de man, die vannacht enigszins verward overkwam, is nog niet duidelijk.

Twee rijders onder invloed aangehouden

WAALWIJK: Een 65-jarige man uit Waalwijk is maandagavond omstreeks 23.45 uur op de Burgemeester van de Klokkelaan aangehouden omdat hij zijn voertuig bestuurde terwijl hij vermoedelijk onder invloed was van alcohol. De eerste blaastest gaf dat in elk geval aan. Aan het bureau is uiteindelijk besloten een bloedproef af te laten nemen door een arts. De verdachte had naar eigen zeggen circa zeven alcoholische drankjes op. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 03.15 uur op de parkeerplaats Galgeveld van rijksweg A27 een 47-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aangehouden ter zake rijden onder invloed. Ze blies aan het bureau 745 ugl en moest daarom haar rijbewijs inleveren. Haar rijgedrag viel een rechercheur van de politie op. Hij zag dat de vrouw bij het tankstation stapvoets reed. Ze stuurde niet verder genoeg in en reed tegen een vuilnisbak aan. De politieman besloot op de bestuurster af te stappen omdat zij op hem een enigszins trage en verwarde indruk maakte. Hij sprak de vrouw aan en besloot daarop via de meldkamer zijn de geüniformeerde dienst te waarschuwen.

Hennepkwekerij aangetroffen

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft vanmorgen in een verbouwde schuur aan de Wendelnesseweg Oost twee hennepkwekerijen aangetroffen. Het gaat om ruimtes met 386 en 168 planten. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de exploitant.

Vrouw rijdt door na aanrijding en bedreigt bewaker politiebureau

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagavond omstreeks 21.00 uur in een woning in de Beemdenbuurt een 43-jarige Oosterhoutse aangehouden. Ze was betrokken bij het doorrijden na een ongeval en was onder invloed van alcohol. Ook had ze bij het politiebureau aan het Europark een ruit vernield en een beveiligingsmedewerker bedreigd. Ze blies aan het bureau 445 ugl. Ze is vanwege alle feiten in verzekering gesteld.

De vrouw was op de Oostpolderweg betrokken bij een verkeersongeval. Ze was met haar auto tegen een vluchtheuvel gekomen en was daarna doorgereden. Op de plaats van het ongeval bleef een kentekenplaat achter. Omstanders wezen de politie op een jongen die wellicht meer van het ongeval zou afweten. Deze knaap kon zich niet legitimeren en werd daarom aangehouden. Hij bleek de zoon te zijn van de doorgereden bestuurster. Hij was kennelijk op zoek naar de achtergebleven kentekenplaat. Zijn moeder werd door een vriend van haar zoon over de arrestatie geïnformeerd en reed daarop boos naar het politiebureau in Oosterhout om verhaal te halen. Een 35-jarige bewaker van het 2e in aanbouw zijnde politiebureau werd voor het pand geconfronteerd met de boze vrouw. Hij zag dat de vrouw al scheldend naar de ingang liep. Hij sprak haar aan waarop ze hem uitschold en bedreigde. Hij zag dat ze een straatklinker tegen een ruit van het bureau kapot gooide. Ook sloeg de vrouw zo verklaart de bewaker met een stok tegen zijn auto. Vervolgens zag de hij dat de verdachte in een auto met twee mannen stapte en even later in haar eigen voertuig wegreed. De politie heeft vervolgens de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Auteur: Willem van Hooijdonk