Politie Noord-Holland-Noord

Rustig verloop Meidenmarkt Schoorl

Schoorl, 13-05-2008 o De jaarlijkse Meidenmarkt in Schoorl is maandag rustig verlopen. Het evenement leek minder druk bezocht dan voorgaande jaren. Het aantal bezoekers werd geschat tussen de 1000 en 1500. Er werden in totaal negen mensen aangehouden.

Een 16-jarige jongen en een 20-jarige man uit Bergen werden aangehouden rond 17.15 uur op de Paardenmarkt voor het dealen van drugs.

Rond 18.45 uur werd nog een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden voor ditzelfde feit. Een 19-jarige man uit Schoorl die drugs kocht van deze jongen werd eveneens aangehouden voor drugsbezit.

Een 18-jarige man uit Burgerbrug werd aangehouden omdat hij op het Klimduin een leeg biervat op een vuur gooide. Dit explodeerde en er ontstond een steekvlam. Hierdoor liep een 19-jarige man uit Alkmaar brandwonden op.

Een 22-jarige man en een 28-jarige man, beide afkomstig uit Schagen werden voor bedreiging en mishandeling van een 27-jarige man aangehouden. De verdachten zouden de man hebben geschopt en bedreigd.

Een 16-jarige jongen uit Alkmaar bleek bij fouillering in bezit van een balletjespistool te zijn. Hij werd hiervoor aangehouden. Een 21-jarige man uit Bergen beledigde in een horecagelegenheid een bezoeker. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap.