Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen: identificatie slachtoffers Surinaamse vliegramp voltooid

13 mei 2008 | Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de laatste tien slachtoffers van de vliegramp in Suriname geïdentificeerd. Hiermee is de identificatie van alle slachtoffers van het ongeval afgerond. Dat liet minister Verhagen weten tijdens zijn tweedaags werkbezoek aan Suriname in gezelschap van minister-president Balkenende.

"Het leed is er niet minder om, maar identificatie geeft de nabestaanden rust", aldus Verhagen (Buitenlandse Zaken). "Het stelt hen beter in staat om afscheid te nemen van hun omgekomen familieleden."

Op 3 april 2008 verongelukte een vliegtuig in het oosten van Suriname, waarbij alle negentien inzittenden om het leven kwamen. Op verzoek van Suriname gaf Verhagen steun aan het onderzoek naar de oorzaken van de ramp en de identificatie van de slachtoffers. Het Nederlandse Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) stuurde een missie naar Suriname. Het Rampen Identificatie Team (RIT) maakt deel uit van het LTFO.

Negen slachtoffers werden reeds in Suriname geïdentificeerd. Voor de overige tien slachtoffers was DNA-onderzoek nodig door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk. Het LTFO heeft afgelopen weekend de Surinaamse autoriteiten van het resultaat op de hoogte gebracht.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl