Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zestig jaar getrouwd

Cor Voogt en Aly van Buuren trouwden op 28 april 1948. Zij waren dus onlangs zestig jaar gehuwd.

De heer en mevrouw Voogt vierden op 28 april hun zestigjarig huwelijksfeest (foto: fotopersbureau Cor Vos). Ze leerden elkaar kennen op De Zee Arend, een gemengde club waar werd gezongen, gevolksdanst en toneelgespeeld.

Het pasgetrouwde stel ging inwonen bij de ouders van de heer Voogt. Toen de eerste kinderen er waren, betrokken ze een eigen onderkomen. In 1957 verhuisden ze naar Zuidwijk en tegenwoordig wonen ze aan het Zuidplein. Zij hebben 4 dochters, 2 zoons, 11 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Mevrouw Voogt werkte tot haar huwelijk in de linnenkamer van het Bergwegziekenhuis. Toen er kinderen kwamen, wijdde zij zich aan hun verzorging en de huishouding.

De heer Voogt begon zijn loopbaan als koperslager. Daarna werd hij achtereenvolgens pijpfitter, instrumentenmaker, voorman en uitvoerder en werkte hij vanaf de jaren vijftig regelmatig in het buitenland. Zoals op Curaçao en in diverse landen in Afrika en het Midden Oosten. Mevrouw Voogt en de kinderen bleven altijd in Nederland; alleen in 1982/1983 woonden ze samen zeven maanden op Curaçao.

Na zijn pensionering zette Cor Voogt zich een aantal jaren in voor de bewonersorganisatie Zuidwijk. En al jaren bridget hij elke maandagmiddag in de Larenkamp. Mevrouw Voogt vermaakt zich prima thuis en leest dan Margrietjes of belt met de kinderen. Hun deur staat altijd open voor familie, vrienden en kennissen.

Beiden verkeren nog in redelijk goede gezondheid en wonen zelfstandig. Zij vullen elkaar aan en redden het daardoor prima samen. Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst ging hen op 28 april feliciteren met een boeket bloemen en een cadeautje. [s?deelgemeenten .Openbaar_60327.Deelgemeenten_60666.Deelgemeente Charloi_350015.Actueel_350016.Nieuws_350022.type nieuwsberichten_2167799.Zestig jaar getrouwd_2198468]
---

Deelgemeente Charlois, 13-05-2008