Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kamerbrief inzake Europees Nabuurschapsbeleid (ENB) (http://www.minbuza.nl:80/nl/actueel/brievenparlement,2008/05/Kamerbrief-inzake-Europees-Nabuurschapsbeleid--ENB.html) 13-05-2008 |

Onder verwijzing naar de brief van uw griffie van 25 april jl. (08-BuZa-B-065) kan ik u het volgende mededelen.

Zoals toegezegd tijdens het debat over de Staat van de Unie op 19 december zal u zeer binnenkort een notitie toegaan over het partenariaat als samenwerkingsvorm van de Europese Unie.

Met betrekking tot uw verzoek om een fiche over de mededelingen van de Europese Commissie inzake het Europees Nabuurschapsbeleid 2007(COM)774 en 2008(COM)164 willen wij u er allereerst op wijzen dat de gevraagde informatie U spoedshalve vanwege agendering op de RAZEB-agenda reeds binnen de termijn van zes weken toeging via de respectieve geannoteerde agenda's. Gegeven het belang van het Europees Nabuurschapsbeleid, ook met het oog op het partenariaat, zijn wij gaarne bereid de Kamer een notitie toe te sturen waarin wordt ingegaan op de recente ontwikkelingen binnen het ENB inclusief de genoemde mededelingen. De notitie zal u spoedig toegaan.

De minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen

De staatssecretaris voor Europese Zaken,

Drs. F.C.G.M. Timmermans


---