Ministerie van Financiën

Belastingdienst controleert horeca tijdens Jazz in Duketown

nieuwsbericht | 13-05-2008 | Directie Voorlichting

Tijdens Jazz in Duketown in Den Bosch heeft de Belastingdienst dit weekend een vijftigtal horecaondernemers bezocht. De Belastingdienst controleerde de ondernemers op hun administratieve en fiscale verplichtingen met betrekking tot de omzet- en loonafdracht. Hierbij werd onder andere gekeken naar de toepassing van de identificatieplicht, de eerstedagsmelding en de artiestenregeling.

De actie past binnen het kader van horizontaal toezicht door de Belastingdienst. Horizontaal toezicht is gebaseerd op wederzijds vertrouwen: een open relatie met de Belastingdienst waarin er over fiscale kwesties snel zekerheid kan worden geboden. Hierdoor kan er zoveel mogelijk in de actualiteit worden gewerkt waardoor de controles achteraf minder intensief hoeven te zijn.

Voorgaand aan de actie zijn er gesprekken geweest met de Stichting Duketown over de mogelijkheden van horizontaal toezicht in de branche. Vooraf zijn de horecaondernemers verzocht om een vragenformulier in te vullen. Aan de hand van deze informatie en de resultaten van de actie zal er worden bepaald of er vervolgonderzoeken worden ingesteld.