Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (13-05)

TILBURG, 13 mei 2008

Man zwaar gewond in ziekenhuis na schietpartij (2e bericht)

TILBURG: De politie meldt in aansluiting op eerdere berichtgeving over een schietincident aan het Rooseveltplein, zaterdagavond 10 mei jl. het navolgende:

De politie arresteerde die avond vier vrouwen en drie mannen. Deze verdachten zijn respectievelijk gisteren (4) en vandaag (3) in opdracht van de officier van justitie weer in vrijheid gesteld. Vandaag is een 8e verdachte, een 31-jarige Tilburger, door het Arrestatieteam op de Korvelseweg in Tilburg aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De toestand van het slachtoffer, een 32-jarige Tilburger, is stabiel. Hij ligt nog in het ziekenhuis maar is op dit moment niet meer in levensgevaar. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.
(persbericht: Willem van Hooijdonk)

Scooterrijder rijdt door na ongeval

TILBURG: Een 24-jarige fietser werd maandagavond 12 mei van achteren aangereden door een nog onbekende scooterrijder. De fietser liep daarbij letsel op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De veroorzaker reed na het ongeval door zonder zijn identiteit bekend te maken.

Het ongeluk gebeurde rond 23.30 uur op Besterdring, ter hoogte van het Besterdplein. Het slachtoffer werd van achteren aangereden. Hij kon zich, tengevolge van de klap, niet herinneren wat er gebeurd was. Er is op dit moment geen duidelijkheid over zijn exacte verwondingen. Diverse getuige spraken over een zilvergrijze scooter, die bestuurd werd door een grote kale man. De dader was gekleed in een zwarte korte broek en een wit hemd. Door er vandoor te gaan maakte hij zich schuldig aan een verkeersmisdrijf.
De politie is op zoek naar hem en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Aspirant woninginbreker aangehouden

TILBURG: Een 33-jarige vrouw uit de Noordstraat in Tilburg werd wakker van gestommel op haar dakterras. Dat gebeurde in de nacht van maandag 12 mei op dinsdag 13 mei. Het bleek om een inbreker te gaan, die na zijn ontdekking op de vlucht sloeg.

Rond 04.30 uur hoorde de vrouw gekras op de deur van haar dakterras, op de eerste verdieping van de woning. De inbreker-in-spé schrok van zijn ontdekking en kwam ten val. Vervolgens vluchtte hij het dak af. Omdat de man al eerder op de dag rondhing bij de woning, kom het slachtoffer een goed signalement opgeven. Aan de hand van de omschrijving van de dader, kon de politie al vrij snel een verdachte arresteren in de directe omgeving. De man voldeed 100 % aan het opgegeven signalement. Hij was verward en werd ingesloten in het politiebureau. Er was nog geen sprake geweest van een daadwerkelijke inbraak. De man kreeg na verhoor het een proces-verbaal en is daarna in vrijheid gesteld.

TILBURG: Op dinsdag 13 mei 2008, omstreeks 03.30 uur vond een insluiping plaats in een woning aan de Minister Mutsaersstraat. Via het balkon bereikte de dader een openstaand slaapkamerraam, waardoor hij naar binnen klom. Bij zijn zoektocht in de woning werd hij betrapt door de zoon des huizes (16 jaar). Voordat de dader door het open raam naar buiten sprong, nam hij nog een portemonnee mee. De dader is gevlucht door van het balkon af te springen en weg te rennen.

Proces-verbaal voor baldadigheid

TILBURG: De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen drie minderjarigen jongens uit Tilburg. De jongens zijn 14, 15 en 16 jaar oud. Een getuige zag hoe het trio een ruit vernielde van een leegstaand pand aan de Noorwitsstraat. Het vandalisme vond plaats op maandagavond 12 mei om 19.25 uur. De getuige informeerde de politie, waarna de jongens werden opgepakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer