Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 13 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 13-05-2008

Politie verhaalt kosten valse aangifte

Purmerend, 13 mei 2008

De politie heeft met succes een schadeclaim ingediend bij de politierechter na een valse aangifte van beroving door een 50-jarige vrouw uit Purmerend. Begin 2007 vertelde de vrouw aan de politie dat ze slachtoffer was geworden van een tasjesroof. In haar tas zat een mobiele telefoon. Ze diende vervolgens een claim in bij haar verzekeraar zodat zij een nieuwe mobiele telefoon zou kunnen ontvangen. De politie ging met de aangifte aan de slag, maar kwam tot de ontdekking dat de dame in kwestie het verhaal verzonnen had, hetgeen zij bekende. De verzekeraar heeft aangifte gedaan van oplichting. De politie heeft zich gevoegd in de strafzaak om zo de kosten van het politiewerk, 1.270,50, te verhalen. De politierechter heeft uitspraak gedaan en de schadeclaim van de politie in zijn geheel toegewezen.

Aanhouding in schietincident Gedempte Singelgracht

Purmerend, zaterdag 10 mei 2008, 23.23 uur

De politie heeft een 36-jarige Purmerender aangehouden als verdachte in het schietincident van afgelopen zaterdagavond op de Gedempte Singelgracht. Ter hoogte van een coffeeshop werd een 23-jarige man na een ruzie in zijn rug geschoten. De politie startte direct een onderzoek waarbij een flink aantal getuigen werd gehoord. Het slachtoffer deed aangifte en legde een verklaring af. De politie had vrij snel zicht op een mogelijke dader en deed intensief onderzoek naar de verblijfplaats van de verdachte; maandagavond werd de Purmerender in Zoetermeer aangehouden. Het slachtoffer is niet ernstig gewond geraakt en maakt het naar omstandigheden goed. De politie doet verder onderzoek naar de exacte toedracht.

Inbraak in Purmerend

Purmerend, maandag 12 mei 2008, 14.17 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Karavaanstraat in Purmerend. Terwijl de vrouw des huizes 's middags in een naastgelegen kamer lag te slapen doorzochten drie vrouwen de woonkamer. Een familielid die een kijkje ging nemen bij de slapende vrouw zag drie vrouwelijke inbrekers die zich vervolgens snel uit de voeten maakten. De daders hebben een klein geldbedrag buitgemaakt. De politie heeft sporenonderzoek verricht.

Amsterdammer met slok op

Oostzaan, maandag 12 mei 2008, 21.22 uur

De politie heeft op de Zuideinde in Oostzaan een 45-jarige Amsterdamse automoblist aangehouden, omdat een ademanalyse uitwees dat hij bijna drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en een proces verbaal.

Jongens beroofd

Purmerend, dinsdag 13 mei 2008, 00.29 uur

In Purmerend zijn maandagnacht twee jongens van 18 en 19 jaar beroofd. Drie daders omsingelden de jongens en dreigden met een honkbalknuppel. Beide jongens moesten hun portemonnee afgeven. Een van de jongens raakte bovendien zijn fiets en GSM kwijt. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval, onder andere door middel van forensische opsporing.

Twee inbraken in Purmer Noord

Purmerend, dinsdag 13 mei 2008, 06.06 uur

Afgelopen nacht zijn in de Purmer Noord twee inbraken gepleegd. In een woning aan de Karnstraat verdwenen twee mobiele telefoons, een camera en een geldbedrag. Uit een woning aan de Kaasvormstraat zijn vier mobiele telefoons ontvreemd. De politie heeft in beide woningen forensisch onderzoek verricht.