Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 13 mei 2008

Bestuurder in bezit van softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Op de Antwerpsestraatweg is een 26-jarige man uit België rond 14.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit hebben van softdrugs. De man reed over de A4 toen agenten hem zonder remlicht zagen rijden. Op de Antwerpsestraatweg hebben agenten de bestuurder staande gehouden. Ze roken de geur van softdrugs. De bestuurder gaf aan dat hij circa 2,5 gram hasj bij zich had en overhandigde dit aan agenten. De man kreeg een boete van 100,- mee.

Vonnisklant heeft openstaande straf van 61 dagen

OUDENBOSCH: Een 36-jarige man uit St Willebrord is rond 17.30 uur door de politie opgepakt in een cafetaria aan de Wagenhoek. De man werd nog gezocht door het openbaar ministerie vanwege een openstaand vonnis. Hij had een boete van 3.700,- open staan of een gevangenisstraf van 61 dagen. Omdat de man zijn boete niet kon betalen is hij aangehouden. Hij is overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de ten uitvoerlegging van dit vonnis.

Arrestaties na mishandeling

LEPELSTRAAT: Een 33-jarige vrouw uit Halsteren en een 14-jarige jongen uit Lepelstraat zijn rond 20.15 uur op de Geuzenhof aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling.

Aanleiding was dat de vrouw uit Halsteren op de Geuzenhof tegen een geparkeerde auto aanreed. Een vrouw die dit zag gebeuren sprak daarop de vrouw aan. Dit mondde uit in een vechtpartij. De 33-jarige vrouw trapte de getuige een aantal keren in de nek. Zij is met ernstig nekletsel opgenomen in het ziekenhuis. De zoon van het slachtoffer hoorde van zijn zusje dat zijn moeder werd geslagen en is naar het pleintje gereden. Daar heeft hij de 33-jarige vrouw op haar gezicht geslagen. Agenten kwamen ter plaatse en verrichtten twee arrestaties. Ze zijn beiden in verzekering gesteld.

Rijder onder invloed veroorzaakt eenzijdig ongeval

BOSSCHENHOOFD: Een 28-jarige man uit Roosendaal is maandagavond rond 00.00 uur op de Pastoor van Breughelstraat aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man blies 580 ug/l. De bestuurder raakte de controle over zijn auto kwijt en ramde een aantal paaltjes aan de kant van de weg. Vervolgens kwam hij tegen een boom tot stilstand. Agenten kwamen ter plaatse en namen hem mee naar bureau. Uit de blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Hij blies 580 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is weggetakeld.

Dronken automobilist vervolgt zijn weg na aanrijding

OUD GASTEL: Op de Achterdijk is in de nacht van zondag op maandag rond 03.50 uur een 31-jarige man uit Polen aangehouden die door reed nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Hij blies 1345 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Een agent in burger hield de man aan.

Een agent in burger, zag dat de bestuurder tegen een geparkeerde bestelbus aanreed. Hij parkeerde zijn auto circa 100 meter verder en wilde een woning inlopen. De agent zag dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en heeft de man aangehouden. De bestuurder is meegenomen naar het bureau en blies 1345 ug/l. Uit onderzoek bleek ook het rijbewijs van de man in Polen in beslag was genomen vanwege strafpunten. De man is aangehouden.

Motor ontvreemd bij bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL:De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar een bedrijfsinbraak die gisteravond rond 21.45 uur gepleegd is aan de Belder. De buit bestond uit een Harley Davidson met het kenteken MF-VH-57.

Op een naastgelegen terrein hebben onbekenden een hekwerk doorgeknipt. Via dit terrein zijn ze naar het bedrijf gegaan. Daar hebben ze de deur geforceerd en het slot open gebroken. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844.

Auteur: Eefje Klijberg