Leefbaar Rotterdam

Recente schriftelijke vragen

* Doelstelling Rotterdam Climate Initiative te hoog
* Wijkgebouw Kamelia

* Keuzevrijheid voor klanten van de gemeentelijke overheid
* Wachtlijsten Kredietbank

* Foto's veelplegers voor winkeliers

dinsdag, mei 13, 2008

Leefbaar doet niet mee met participatiecircus burgemeestersbenoeming

Het participatietraject dat nu gevolgd gaat worden, is geldverspillend en vooral bedoeld om de indruk te wekken dat Rotterdammers wel degelijk inspraak hebben. Een nipte meerderheid in de gemeenteraad wil geen referendum maar wel burgers betrekken bij de profielschets. Dit ruikt naar kiezersbedrog.

De brief aan de gemeenteraadsleden:

Geachte raadsleden,

Op donderdag 24 april jongstleden heeft de meerderheid in de gemeenteraad besloten de volgende burgemeester te benoemen. De meerderheid van de Rotterdammers en van de Nederlandse bevolking wil een burgemeestersreferendum, maar de meeste gemeenteraadsleden hebben hier geen boodschap aan. Leefbaar vindt dat de Rotterdamse burgers hun eigen burgemeester moeten kiezen. Het kan overal in de wereld; waarom niet in Rotterdam?

Het traject dat nu gevolgd gaat worden, is geldverspillend en vooral bedoeld om de indruk te wekken dat Rotterdammers wel degelijk inspraak hebben. Eerst het referendum afstemmen en vervolgens inspraak over een profielschets organiseren, vinden wij schijnheilig en kiezersbedrog. Leefbaar Rotterdam doet hier niet aan mee. Omdat de burgemeester nu in de achterkamertjes benoemd wordt, zullen wij zorgen dat de belangen van de Rotterdammers daar verdedigd worden. Dat dit nu alleen op ondemocratische wijze in een geheime commissie mogelijk is, zien wij als een motie van wantrouwen tegen de Rotterdamse burgers.

Gelet op bovenstaande zullen wij niet deelnemen aan het diner met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties op 15 mei, noch aan feestavonden en het lastigvallen van Rotterdammers op straat. Wij raden Rotterdammers aan om niet mee te doen met deze zogenaamde vorm van inspraak. Dit bespaart hen een teleurstelling en het is een duidelijk signaal aan de regenten in de gemeenteraad.

Namens de fractie van Leefbaar Rotterdam,

Marco Pastors

Door Jeremy op 2008 05 13

Absoluut mee eens, waarom de rest van de wereld wel en Rotterdam niet? Wij leven in een democratie, en als er duidelijk signaal is van de meerderheid van de Rotterdammers dat zij degene willen zijn die kiezen wie hun stad gaat regeren dan moet dat gebeuren. Als dat niet gebeurd dan is dat ondemocratisch en dus onacceptabel!

Door Ton op 2008 05 13

het is niet de indruk die men wekt maar de illusie Page 1 of 1 pages