Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Nieuw accommodatiebeleid in Neder-Betuwe

13 mei 2008
In onze gemeente staan veel gebouwen die met grote regelmaat in gebruik zijn door groepen inwoners. Voorbeelden van deze accommodaties zijn sporthallen, gymzalen, dorpshuizen, peuterspeelzalen enzovoort. Het is belangrijk dat deze gebouwen zo optimaal mogelijk worden gebruik. En natuurlijk dat ze voldoen aan de behoeften van de gebruikers.
Om deze afstemming van vraag en aanbod zo goed mogelijk te bereiken, werkt onze gemeente aan een accommodatiebeleidsplan. Onder meer wordt onderzocht op welke wijze het beste aan de accommodatiebehoeften kan worden voldaan binnen het huidige budget én of het gebruik efficiënter kan.

Uw mening
Bij de behoeftepeiling betrekken we graag de mening van u als inwoner. Wij hebben daarom een vijftal vragen opgesteld. Als u op onze website op de banner klikt, dan kunt u de vragen online invullen.

De mening van verenigingen
Uiteraard zijn wij ook zeer benieuwd naar de mening van de sport- en culturele verenigingen die gebruik maken van de accommodaties. Zij ontvangen daarom in mei een vragenlijst. Heeft uw vereniging onverhoopt geen vragenlijst ontvangen en maakt u wel gebruik van een accommodatie in de gemeente Neder-Betuwe, vraag dan om toezending ervan door te bellen met mevrouw A. van Deelen-Van De Bovenkamp, tel. 0488-449945.

Gesprekken met besturen dorpshuizen
In de maand mei zijn er ook gesprekken met besturen van dorpshuizen zodat inzicht wordt verkregen in de huidige activiteiten en de wensen en behoeften voor de toekomst met betrekking tot de dorpshuizen.

Workshops
En dan zijn er natuurlijk nog vele andere gebruikers. Te denken valt aan vertegenwoordigers van schoolbesturen, peuterspeelzalen, kinderopvanginstellingen, hoofdgebruikers van binnen- en buitensportaccommodaties, bibliotheken, etc. Voor hen wordt in elke dorpskern een workshop georganiseerd in de maanden juni en juli.

Vervolgens
Na deze inventarisaties is er een duidelijk beeld van het aanbod en van de behoefte aan accommodaties. Naar aanleiding daarvan wordt ingegaan op de toekomstige mogelijkheden en aandachtspunten voor het accommodatiebeleid tijdens een thema-avond van de gemeenteraad in dit najaar.

Download hier de 5 vragen over het accommodatiebeleid

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | Tel: 0488-449900 |info@nederbetuwe.nl | © Gemeente Neder-Betuwe