Provincie Noord-Holland

Overheidsdiensten zoeken elkaar op tijdens milieucontrole

13-5-2008

In het Noordzeekanaalgebied werken overheidsinstanties steeds meer samen tijdens controles.

Ook tijdens een controle bij twee op- en overslagbedrijven in het Beverwijkse Havengebied op 8 mei jl. stond samenwerking centraal. Provincie Noord-Holland, VROM-inspectie, Milieudienst IJmond, Regionaal Milieuteam Politie Kennemerland, Rijkswaterstaat en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier sloegen daar de handen ineen. Dergelijke integrale controles maken het beter mogelijk alle milieuaspecten waarvoor verschillende instanties verantwoordelijk zijn gelijktijdig te beoordelen en ook ketenonderzoek uit te voeren. Voor de ondernemer heeft het als voordeel dat hij alle bevoegde instanties gelijktijdig over de vloer heeft en minder tijd kwijt is aan afzonderlijke inspecties van deze instanties.

Tijdens de kort van tevoren aangekondigde controle werden diverse overtredingen geconstateerd waartegen zowel bestuurlijk als strafrechterlijk wordt opgetreden. De overtredingen die zijn geconstateerd hadden voornamelijk betrekking op een juiste administratieve verwerking van afvalstromen, stofverspreiding en activiteiten buiten het bedrijfsterrein.

Het succes van deze controle en de winst van de samenwerking draagt er aan bij dat de instanties in de toekomst meer controles in het Noordzeekanaalgebied integraal zullen uitvoeren.

Nieuwsredactie