Gemeente Schiedam


Mei

VAC Schiedam houdt een Woonkwaliteitsonderzoek

13 mei 2008

Veel eengezinswoningen hebben een achterom met de achteringang in de woonkamer en een fietsenberging in de tuin. De VAC is daar geen voorstander van. De bezwaren zijn dat door de achteringang in de woonkamer veel warmte verloren gaat bij het naar binnen of buiten gaan. Ook kan men bij binnenkomst jas, tas en vuile schoenen niet kwijt. Met het nu te houden Woonkwaliteitsonderzoek wil de VAC uitzoeken hoe bewoners dit type woning ervaren. De VAC zal de uitkomsten van het onderzoek gebruiken bij het uitbrengen van haar adviezen.

Hoe verloopt het onderzoek?
In week 21, van 19 tot en met 23 mei 2008, wordt door de leden van de VAC een vragenlijst met begeleidende brief verspreid onder ruim 500 geselecteerde adressen door heel Schiedam. Omdat de VAC niet alle eengezinswoningen van het hierboven omschreven type kent, wordt de enquête ook op de gemeentelijke website www.schiedam.nl gepubliceerd. De link naar het onderzoek is vanaf volgende week te vinden aan de rechterzijde van de website.

De uitkomsten van het onderzoek worden verwerkt in een rapport, dat wordt aangeboden aan burgemeester en wethouders van Schiedam. Het rapport wordt tevens op de website van de gemeente geplaatst.

Over VAC Schiedam
VAC Schiedam is een gemeentelijke adviescommissie op het gebied van wonen. De VAC toetst plannen voor woningbouw en woonomgeving op praktische bruikbaarheid, toegankelijkheid, veiligheid en comfort en stelt zonodig verbeteringen voor. Zij brengt advies uit aan het college en aan projectontwikkelaars. Naast het uitbrengen van adviezen onderzoekt de VAC ook hoe woningen en/of woonomgeving worden gewaardeerd door de bewoners. Een dergelijk onderzoek heet een Woonkwaliteitonderzoek.