Politie Kennemerland

persberichten

Regio, 13-05-2008

Diefstal fiets
HOOFDDORP, 12 mei - Bij de Zuidtangent halte Toolenburg heeft de politie om 23.15 uur een 29-jarige man aangehouden voor diefstal van een fiets. Oplettende getuigen hadden gezien wat de man aan het doen was en de politie gebeld. De fiets is teruggeven aan de eigenaar. De verdachte wordt verhoord en is ingesloten.

Brand in loods
HAARLEM - 11 mei. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar een brand in een loods aan de Zuid-Schalkwijkerweg. Omstreeks 22.40 uur ontstond door onbekende oorzaak een brand in een loods van een jachtwerf waarin diverse boten stonden gestald. In de loods zijn diverse gasflessen ontploft. De brand is door de brandweer geblust. Enkele boten zijn door de brand verwoest. De technische recherche stelt een onderzoek in om de oorzaak te achterhalen.

Mannen aangehouden na vernieling
HAARLEM, 13 mei - Na een melding heeft de politie op de Albert Schweitzerlaan om 00.42 uur twee mannen uit Hoofddorp en Nieuw-Vennep aangehouden. De mannen (29 en 25 jaar oud) hadden een spiegel van een geparkeerde auto getrapt. De politie zag de mannen even later lopen in de Stresemannlaan. Tijdens hun aanhouding reageerden ze vervelend. Een van de verdachten heeft de armsteun kapot getrapt in de politiewagen. Deze verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Beide mannen zijn ingesloten in verband met nader onderzoek.

Verkeersruzie
HAARLEM, 12 mei - Getuigen meldden rond 17.00 uur dat een 21-jarige automobilist rond 17.00 uur werd bedreigd en geslagen met honkbalknuppel door een twee mannen op de Eksterlaan. De politie kon de Haarlemmers van 22 en 25 jaar oud aan de hand van het kenteken even later aanhouden. Naar de aanleiding wordt een onderzoek ingesteld. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.

Aanhoudingen huiselijk geweld
HAARLEM, 12 mei - In een woning in Haarlem heeft de politie om 22.00 uur een 51-jarige Haarlemmer aangehouden vanwege mishandeling. De man had hardhandig zijn 70-jarige moeder vastgepakt en met dreigende toon tegen haar gesproken. Een buurvrouw hoorde dit en kwam het slachtoffer te hulp door tussenbeiden te springen. De verdachte werd echter agressief naar de buurvrouw en greep haar naar de keel. De vrouw doet aangifte tegen de man. De verdachte kon even later in zijn woning worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

HEEMSKERK, 12 mei - Een 36-jarige vrouw uit Heemskerk is door haar echtgenoot mishandeld in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 mei. Zij is door haar echtgenoot geschopt en geslagen en hij heeft getracht haar aan te rijden met zijn auto. Ook heeft hij diverse goederen in huis vernield. Haar man kwam zich aan het bureau melden en bekende de mishandeling. Tijdens zijn fouillering troffen de agenten hard- en softdrugs aan. De drugs is door de politie in beslag genomen. De man is aangehouden en ingesloten.

HOOFDDORP, 13 mei - Een 20-jarige vrouw uit Hoofddorp is door haar vader mishandeld. De vrouw is zwanger en vertelde dit tegen haar vader. Hij werd zo boos dat hij haar op haar buik sloeg en daarna op de grond gooide. De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen tijdens Pinksterweekend
ZANDVOORT, 12 mei - Tweede Pinkersterdag was het door het warme weer en de Pinksterraces erg druk in Zandvoort. De politie schat het aantal bezoekers op ongeveer 90.000. Er zijn 15 verdachten aangehouden voor diverse feiten. De afgelopen vijf dagen zijn er in totaal 60 verdachten aangehouden voor mishandeling, baldadigheid, zedenzaken, diefstal, openbare dronkenschap, belediging, bedreiging en vals geld. De meeste verdachten zijn na verhoor heengezonden. Enkele verdachten zijn ingesloten. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.