Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


NPCF GRIP genomineerd

13 mei 2008

GRIP® is een interactief web-based zelfmanagement-

systeem voor kinderen van 7 t/m 11 jaar met diabetes en hun ouders. Vandaag is bekendgemaakt dat uit de 130 bij het Innovatieplatform ingediende voorstellen er tien zijn geselecteerd voor de meest baanbrekende zorginitiatieven.

Tijdens de Topconferentie over baanbrekende zorginitiatieven (aanstaande donderdag) worden de meest kansrijke projecten uitgekozen en aanbevolen aan het Zorg Innovatieplatform.

GRIP® is in opdracht van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) ontwikkeld door The Health Agency in samenwerking met de Stichting Diabeter en Ranj Serious Gaming.

Het is een spel dat kinderen met diabetes meer regie geeft over hun leven en leert om te gaan met de ziekte en tips geeft voor die dag. Het spel helpt het kind bij het leren nemen van beslissingen, het ontwikkelen van vaardigheden en het monitoren van zijn dagelijkse conditie.

Door kinderen nauw bij hun eigen behandeling te betrekken en methoden toe te passen die aansluiten bij hun eigen leefwereld, kan de diabeteszorg aanzienlijk verbeteren. Omdat diabetes het hele gezin treft, worden ook de ouders voorzien van voor hen relevantie informatie. Het systeem maakt deel uit van de reguliere communicatie tussen de behandelaar en het kind.

Omdat een deel van daadwerkelijke contacten wordt vervangen door elektronische informatie-uitwisseling, zal het systeem een flinke kostenbesparing opleveren.