Gemeente Leeuwarderadeel


1000 kinderen nemen deel aan School & Sport.

13-05-2008 15:00

Het project School & Sport, waarbij sportverenigingen sportkennismakingslessen geven op basisscholen in de gemeenten het Bildt, Ferwerderadiel, Leeuwarderadeel en Menaldumadeel, is in volle gang.

Dit project wordt dit jaar alweer voor de zevende keer georganiseerd door breedtesportproject GO-4 Sport. In de maanden maart, april, mei en juni bezoeken zo´n 20 verschillende sportverenigingen 30 basisscholen. Dit betekent dat bijna 1000 kinderen uit groep 5 en 6 kennismakingslessen in een bepaalde tak van sport krijgen!

Een sportvereniging verzorgt tijdens de gymles een aantal sportkennismakingslessen om de leerlingen kennis te laten maken met hun sport. Er worden dit jaar onder andere lessen gegeven in basketbal, bewegen op muziek, handbal, kaatsen, korfbal, tennis, voetbal en volleybal. Bovendien krijgen de leerlingen theorieonderwijs van de eigen groepsleerkracht over het belang van sport en bewegen. Verder wordt met behulp van een beweegmeter in de klas bijgehouden hoeveel uren per week de kinderen sporten en bewegen.

Na de kennismakingslessen tijdens de gymles worden de kinderen uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de sportvereniging om te proeven aan de sfeer van het verenigingsleven. Sommige verenigingen weten hierbij zo'n enthousiaste indruk achter te laten dat sommige kinderen lid worden van deze vereniging.

Het project School & Sport wordt weer afgesloten met een feestelijke sportdag. Deze sportdag wordt georganiseerd in samenwerking met het CIOS in Heerenveen. Deze sportdag wordt gehouden op woensdag 21 mei op sportcomplex De Heechfinne in Ferwert en op vrijdag 23 mei op sportcomplex Schatzenburg in Menaldum.