Rode Kruis Belgie


Aardbeving Sichuan : het Chinese Rode Kruis stuurt honderden tenten

Rampevaluatieteam van het Rode Kruis onderweg

Na de zware aardbeving die gisteren het zuidwesten van de Chinese provincie Sichuan heeft getroffen, is het Chinese Rode Kruis meteen in actie getreden. De organisatie ter plaatse heeft zich meteen georganiseerd om bijstand te kunnen verlenen aan gekwetsten en hulpbehoevenden. Het Chinese Rode Kruis heeft reeds honderden tenten en duizenden dekens gestuurd naar de getroffen zone. Ook waterzuiveringsinstallaties en een eerste lading van 600 voedselkits zijn onderweg.

Een Rampevaluatieteam (Emergency Assessment Team) van het Chinese Rode Kruis en van de Internationale Federatie van het Rode Kruis is vanmorgen vanuit Peking vertrokken om de situatie ter plaatse te analyseren met het oog op verdere hulpverlening.

Het Chinese Rode Kruis heeft een uitgebreid en sterk netwerk van lokale afdelingen in het hele land : het is vertegenwoordigd in meer dan 70.000 dorpen of steden. Tienduizenden vrijwilligers van het Chinese Rode Kruis hebben zich in de afgelopen jaren ingezet om de slachtoffers van overstromingen, stormen en aardbevingen te kunnen helpen.

Mechelen, 13 mei 2008