Gemeente Delft In de Naam van de Vaders in Delft

De theatervoorstelling 'In de Naam van de Vaders' komt naar Delft. Er zijn 200 kaarten beschikbaar voor de voorstelling op dinsdag 13 mei, 20.00 uur in Lijm en Cultuur, Rotterdamseweg 270.

Hoe aanwezig is je afwezige vader? Treed je in de voetsporen van je eigen vader? Of doe je het anders dan hij? Hoe is je relatie met je kind? Regisseur Marlies Hautvast vroeg het aan dertien mannen tussen de 27 en 70 jaar. Op uitnodiging van de gemeente spelen zij eenmalig de indrukwekkende en persoonlijke voorstelling in Delft. De mannen vertellen hun eigen verhaal over pijn, trots, eenzaamheid, ontkenning en humor. De ervaringen van de vaders geven inzicht en begrip aan Delftse vaders, moeders én kinderen. Hiermee wil de gemeente het emancipatieproces in Delft ondersteunen. Als vervolgstap in dit proces initieert wethouder Bolten later in het jaar voor geïnteresseerden nagesprekken over de vraagstukken. Ze is van mening dat bewoners in voldoende mate kunnen emanciperen en integreren als ze een bewustwordingsproces hebben doorlopen.

"De ervaringen van de mannen zijn niet uitzonderlijk. Uitzonderlijk is dat ze ermee naar buiten komen. Meestal blijven problemen achter de gevels. Daar praat je niet over en daardoor is het niet bekend." aldus regisseuse Marlies Hautvast.

Lijm en Cultuur is bereikbaar met bus 129. U kunt u tot en met 12 mei aanmelden bij de gemeente Delft door uw naam, adres en telefoonnummer te mailen naar svhof@delft.nl onder vermelding van 'In de Naam van de Vaders'. Er zijn een beperkt aantal kaarten te vergeven, dus wees er snel bij!