Gemeente Achtkarspelen


2007/JM026
Buitenpost, 08 mei 2008

Een-tweetje SC Heerenveen voor jeugd Kootstertille en Boelenslaan

De basisschoolkinderen van Kootstertille en Boelenslaan krijgen een heuse sportclinic verzorgd door SC Heerenveen. Op 13 mei bijten de leerlingen van Balkwar uit Kootstertille om 9.30 uur het spits af. 's Middags tussen 13.00 en 15.00 zijn de kinderen van basisschool Oranje Nassau uit Kootstertille aan de beurt. Op 22 mei krijgen de basisschool Jan van Zuylen en De Stille uit Boelenslaan tussen 13.15 en 15.15 uur de sportclinic.

Het programma bestaat uit 3 gedeelten: een informatief gedeelte, een professionele training en het spellencircuit. Oud-sc Heerenveen speler Maarten de Jong verzorgt de clinics. De trainingen vinden plaats in een opblaasbare arena die op het voetbalveld staat opgesteld. De trainingsvormen zijn gebaseerd op die van de voetbalschool van Heerenveen, bekend vanwege zijn uitstekende jeugdopleiding.
Naast de training vindt er op het voetbalveld een
spellencircuit plaats, zoals snelheidschieten, vakschieten, flipperbal en voetbaldarts.
Het programma duurt circa twee uren. Het aantal deelnemers ligt tussen de 40 en 60 deelnemers.

Alle deelnemers krijgen een officieel profvoetbalpaspoort van SC Heerenveen, waar tijdens het voetbalspektakel de scores in kunnen worden genoteerd. Na afloop krijgt elke deelnemer een informatiepakket van SC Heerenveen mee naar huis, met daarin onder andere informatie over de Junior Heroes (0 t/m 12 jaar) en de Feanatics (13 t/m 17 jaar). Dit zijn twee fanclubs van SC Heerenveen waarbij leden kunnen rekenen op vele voordelen en privileges, zoals het gratis bezoeken van wedstrijden van Jong SC Heerenveen. Ook ontvangen de kinderen een certificaat van deelname aan de training met het logo van de BOSprojecten.

GGD Fryslân heeft de clinics aangeboden gekregen en gekozen voor ondermeer de dorpen Kootstertille en Boelenslaan, omdat de kinderen hier al actief bezig zijn met gezond leven en bewegen. Sinds dit schooljaar zijn de (gemeentelijke) projecten Hartstikke Gezond in Kootstertille cq Boelenslaan van start gegaan.




Gemeente Achtkarspelen