Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Zitting Pink Lady Cab/discriminatie

Dinsdag 13 mei 2008 zal om 10.00 uur een openbare zitting plaatsvinden van de Commissie Gelijke Behandeling. De Commissie gaat beoordelen of Pink Lady Cab® in strijd is met de "gelijkebehandelingswetgeving".

Pink Lady Cab, een taxiservice voor én door vrouwen, is een initiatief van Stationtaxi B.V. uit Tilburg. Stationtaxi is al sinds 1935 actief op de taximarkt. Steeds zijn wij op zoek naar mogelijkheden om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen en luisteren dan ook naar de wensen van onze (potentiële) klanten.

Pink Lady Cab is dan ook een initiatief dat voortkomt uit de vraag van onze klanten. Wij zijn begin november 2007 in Tilburg gestart, maar zijn inmiddels in gesprek met een aantal potentiële franchisenemers uit andere delen van het land.

Er is een klacht over de werkwijze van Pink Lady Cab ingediend bij Stichting Radar (anti-discriminatiebureau te Breda) door Dhr. Gunther uit Tilburg. Hij gaf aan zich gediscrimineerd te voelen door Pink Lady Cab, omdat hij als man geen gebruik kan maken van deze taxi en omdat hij er niet zou kunnen werken. Later heeft ook stichting Radar zelf een verzoek tot beoordeling ingediend bij de Commissie Gelijke Behandeling.

Het eerste verzoek (van Dhr. Gunther) is inmiddels ingetrokken door de verzoeker nadat de Commissie Gelijke Behandeling te kennen had gegeven dat de verzoeker geen persoonlijk belang had bij een oordeel van de Commissie en dat de enige uitkomst van een oordeel "niet ontvankelijk" zou zijn. Het tweede verzoek (van Stichting Radar) wordt wel in behandeling genomen.

Wij zijn vragen ons af wat het nut van deze actie is aangezien wij stellig van mening zijn niet te discrimineren met deze speciale dienstverlening. Wij zijn dan ook erg benieuwd naar het oordeel van de Commissie. Wij nodigen de pers van harte uit bij deze zitting.

Locatie: Commissie Gelijke Behandeling
Kleinesingel 1-3
3572 CG Utrecht


---