PvdA Rotterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 09 mei 2008

'Het kind centraal'

Eerste debat onderwijsmaand!

In mei staat onderwijs centraal bij de PvdA. Met diverse bijeenkomsten, discussies, werkbezoeken en acties. Dinsdag het eerste debat 'Het Kind Centraal' met o.a. Sharon Dijksma (Staatssecretaris Onderwijs), Christa Thoolen, Rector Thorbecke college en Krishna Autar, Voormalig lid BOOR

Datum: Dinsdag 13 Mei '08
Tijd: 19.30-22.00 uur, zaal open 19.00 uur
Locatie: Het Nationaal Onderwijsmuseum, Nieuwemarkt 1a, Rotterdam

Iedereen zegt altijd dat het kind centraal staat en dat de jeugd de toekomst heeft. Is dat echt zo? Om alles uit een kind te halen is het belangrijk dat de basisvoorwaarden goed zijn. Allereerst moeten de schoolgebouwen en schoolpleinen op orde zijn. Hoe komt het dan dat we in Rotterdam nog steeds scholen hebben die qua huisvesting een dikke onvoldoende scoren? Bovendien moet elke gewenste lesmethodiek mogelijk zijn. Dat betekent dat het lesmateriaal op orde moet zijn. Ook moeten de scholen goed samenwerken, zodat zij hun best én worst practices kunnen uitwisselen. Maar is er wel sprake van een goede samenwerking of is er een onzichtbare strijd tussen schoolbesturen gaande?

Zijn de scholen goed ingesteld op talentontwikkeling of missen we nog steeds te veel talenten waardoor kwaliteit onbenut blijft? Ouders zijn vaak onmisbaar in het onderwijs. Hoe worden zij betrokken bij de ontwikkeling van hun kinderen en hoe kijken scholen aan tegen een grotere rol van ouders? Liggen hier kansen om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten? Halen wij voldoende uit de brede scholen? Is de participatie met de buurt en wijk vergroot door het brede schoolconcept? Hoe klein of breed moet het aanbod op de brede scholen zijn? Wat kan beter?

Genoeg onderwerpen om de discussie onder leiding van Gerard Smulders met elkaar aan te gaan. Kom ook en denk mee met de PvdA.




PvdA Rotterdam