KPN NV

KPN Nieuws

Datum: 13 mei 2008

Nummer: 026

KPN maakt Unified Communications mogelijk voor Drinkwaterbedrijf Oasen

Drinkwaterbedrijf Oasen gaat voor betere en efficiëntere interne communicatie door als eerste klant te tekenen voor Unified Communications van KPN. Unified Communications integreert realtime communicatiemiddelen als telefoon, video en instant-messaging met langzamer vormen van communicatie als e-mail, voicemail en videomail. Unified Communications wordt naar verwachting dé nieuwe manier van communiceren binnen bedrijven en organisaties. Unified Communications wordt binnen KPN geïmplementeerd en de eigen organisatie gaat ermee werken. De implementatie hiervan werd recent bekroond met de Award voor beste Nortel-partner met Unified Communications. Onlangs zijn KPN-consultants begonnen met de integratie van alle communicatiesystemen bij Oasen.

Oasen gebruikt de PC-applicatie Microsoft Office Communications Server en de Nortel telefooncentrale, om de aan- en afwezigheid van collega s zichtbaar te maken. Wanneer een medewerker zijn computer aanzet en inlogt via de applicatie, is voor collega s zichtbaar wat zijn status is. Alle agenda s zijn gekoppeld aan de Microsoft-applicatie, zodat men direct ziet of en tot hoe laat iemand in vergadering is, en op welke locatie. Wanneer iemand de hoorn van de telefoon opneemt, verandert zijn status automatisch in bezet , aldus Carlo Schaeffer, teamleider technisch beheer van Oasen. En als iemand tien minuten zijn toetsenbord of muis niet heeft aangeraakt, schakelt de applicatie automatisch op afwezig. Zo voorkom je zoeken naar en wachten op de juiste collega. Met Unified Communications kunnen we medewerkers sneller van dienst zijn.

Dé manier van communiceren van de toekomst
KPN is de eerste Nederlandse partij die de koppeling tussen de Nortel telefooncentrale en Microsoft Unified Communications (OCS)-oplossing bouwt en test. De technisch consultants van KPN zijn op dit punt zowel voor Nortel als voor Microsoft gecertificeerd. Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: We investeren in Unified Communications omdat we ervan overtuigd zijn dat dit dé manier van communiceren wordt binnen bedrijven. Ik voorspel dat Unified Communications een enorme impact krijgt op organisaties en bedrijven.

Managed ICT-oplossingen
Unified Communications maakt als dienst deel uit van de managed ICT-dienstverlening voor de zakelijke markt van KPN. Hiermee komt KPN tegemoet aan de behoefte van veel ondernemers om bij één leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als IT-oplossingen. Meer informatie is op te vragen bij de accountmanager of een business partners van KPN.