Ingezonden persbericht


Persbericht:

Funda wint marktaandeel terug na openstelling voor concurrentie

Persbericht
Tilburg, 13 mei 2008

Huizensite Funda heeft een deel van het verloren marktaandeel heroverd sinds de site alle te koop staande huizen in Nederland toont. De website gaf tot september 2007 alleen het aanbod weer van leden van de NVM, maar verloor veel bezoekers toen concurrerende websites het complete woningaanbod gingen tonen. In vergelijking tot een jaar gelden heeft de site wel flink ingeleverd: haar marktaandeel was toen 68%, nu bedraagt het 59%. Ondanks dat blijft Funda met afstand de grootste huizensite van Nederland.

Dit stelt de website Spacemakers op basis van eigen onderzoek. Hieruit blijkt ook dat vernieuwing voor huizensites noodzakelijk is om te overleven. Websites die lang niet vernieuwd zijn, zoals Miljoenhuizen, Direct Wonen en Marktplaats scoren als huizensite. Voor beide websites genereert het aanbieden van woningen slechts een klein deel van de bezoekers. Ondanks dat blijken zij een behoorlijk marktaandeel te bezitten. Zij nemen een respectievelijk de tiende en twaalfde plaats in op de lijst van Spacemakers.

------------! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------