Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

13 mei 2008

Blogpeters en blogmeters vertellen over de West-Vlaamse routes

Nieuw: West-Vlaanderen blogt

over toeristisch-recreatieve routes

Westtoer start samen met twintig 'peters en meters' een nieuwe weblog over de vele routes in West-Vlaanderen. In de blog vermelden de peters en meters actuele routetips die een aanvulling zijn op de bestaande informatie. Op de blog ontdekt men zo authentieke weetjes over een route.

De mooiste plekjes, interessante adressen, leuke anekdotes of tips zijn nu gemakkelijk te vinden. De twintig meters en peters vertellen, in samenwerking met Westtoer, over hun ervaringen in de nieuwe weblog (http://blog.fietsen-wandelen.be). Zowel over de fiets-, wandel- en autoroutes, maar ook over de ruiterpaden en mountainbiketrajecten in West-Vlaanderen vermeldt de weblog een reeks wetenswaardigheden en bevindingen.

Westtoer werkt al langer samen met peters en meters: deze enthousiaste vrijwilligers controleren op geregelde tijdstippen de recreatieve routes en hun infrastructuur. Ze signaleren de eventuele problemen langs de route.Nu zijn er ook de blogpeters en -meters die op internet speciale tips geven over de routes.

"Het is uniek dat we tips over de routes kunnen uitwisselen. Deze tips vermelden we enkel op de weblog. Het kan alleen maar leiden tot nieuwe interesses en ideeën. Hopelijk mag dit project een waardevolle bijdrage worden voor al wie West-Vlaanderen een warm hart toedraagt", vertelt Veerle Loriaux, één van de blogmeters.

De weblog is tevens een interactieve plaats waar geïnteresseerden ervaringen uitwisselen over een bepaalde route of netwerk. Bij werkzaamheden, omleidingen of aanpassingen communiceert Westtoer deze vanaf nu ook via de weblog. Zo blijft het publiek op de hoogte van nieuwigheden.

De blog is multimediaal. Peters en meters plaatsen naast tekst ook foto's en filmpjes op de blogsite. Zo zien de bezoekers van de blog de troeven van de vele routes.

De nieuwe weblog sluit aan bij de website www.fietsen-wandelen.be.

Info:

http://blog.fietsen-wandelen.be

www.fietsen-wandelen.be

Attn. Redactie

Extra informatie bij Bart Rambour, Product Assistent Routes & Netwerken, tel: 050/30 55 21, e-mail: bart.rambour@westtoer.be

Rechtenvrije illustraties bij Nele Desloovere, Afdeling Marketing, tel: 050/305 517, e-mail: nele.desloovere@westtoer.be

________________________
Nele Desloovere
Marketing Assistent - Pers & Media - Beurzen - Fotobank

Westtoer a.p.b.
Koning Albert I-laan 120
B-8200 Sint-Michiels (Brugge)
Tel. + 32 50 30 55 17

Gsm 0499 56 84 17

nele.desloovere@westtoer.be www.westtoer.be