Provincie Utrecht

Wegwerkzaamheden bij rotonde Cothen

15-5-2008 -

Omleiding voor fietsers en voetgangers

Op 13 mei is de Combinatie Van Gelder-Arcadis-Vobi in opdracht van de provincie Utrecht gestart met wegwerkzaamheden op de rotonde bij Cothen. Er komt een fietstunnel bij de Langbroekerweg en de rotonde zelf wordt veranderd in een tweestrooksrotonde (turborotonde).

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is er gedurende twee weken sprake van een rijstrookafsluiting op de rotonde, vanaf 20:00 uur 's avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Het verkeer wordt dan om-en-om over één rijstrook geleid. Overdag ondervindt het verkeer geen hinder van het werk.

Omleiding fietsers en voetgangers
Op 13 mei is de aannemer ook gestart met het aanleggen van een tijdelijk fietspad en het inrichten van een werkterrein. Dit werk vindt overdag plaats en geeft geen hinder voor het verkeer. Vanaf maandag 26 mei wordt het bestaande fiets- en voetpad bij de rotonde afgesloten en worden de fietsers en voetgangers omgeleid via het tijdelijke fiets- en voetpad (zie bijgevoegd kaartje). De omleidingsroute is slechts een kleine 200 meter langer dan de normale route en vormt een veilig alternatief.
Het tijdelijke fiets- en voetpad blijft in gebruik totdat ook de reconstructie van de bestaande rotonde gereed is. Dit is naar verwachting in het voorjaar van 2009.

Verplaatsing bushaltes
Vanaf eind mei worden ook de twee bushaltes langs de N229 verplaatst, inclusief de bijbehorende fietsenstallingen. Op het bijgaande kaartje is te zien om welke bushaltes en fietsenstallingen het gaat en wat hun tijdelijke nieuwe plek zal zijn. Ook deze situatie zal naar verwachting duren tot het voorjaar van 2009.

Achtergrondinformatie
De aanleg van de fietstunnel en de reconstructie van de rotonde bij Cothen maken deel uit van het plan `Reconstructie N229 tussen Bunnik en Cothen'. Dit plan bevat een aantal wegenprojecten die in samenhang worden uitgevoerd met als doel een aantal knelpunten op het traject op te lossen. Deze knelpunten betreffen de doorstroming van het autoverkeer en het openbaar vervoer, de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de kwaliteit van de leefomgeving.

> A4 kaartje N229 Cothen ndj 080423 (Acrobat reader, 197 Kb)

Voor meer achtergrondinformatie over het project `Reconstructie N229 tussen Bunnik en Cothen' klik hier

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 33 19