Gemeente Moerdijk


13-05-2008: Geld voor jeugdactiviteiten in Klundert

De gemeente wil bijna 6.000 beschikbaar te stellen voor activiteiten voor jongeren in Klundert. De activiteiten worden in 2008 georganiseerd en hebben als belangrijk doel het bereiken van jongeren, hen in beeld krijgen en hen uit te dagen tot participatie.

Uit gesprekken met jongeren en de directie van Sportplaza Moerdijk BV bleek dat vanuit Sportplaza in overleg de straathoekwerker op proef activiteiten voor jongeren kunnen worden georganiseerd. Het gaat o.a. om het herintroduceren van disco-zemmen en om dj-avonden. Daarnaast zal er een andere organisatie worden benaderd om een sportactiviteit voor jongeren te organiseren. Deze sportactiviteit kan worden benut om het streetsoccerveld in Klundert officieel te openen.

Bij de gemeente zijn signalen uit Klundert ontvangen dat discozwemmen voor jongeren gemist wordt. Deze activiteit was enkele jaren geleden heel populair onder de jeugd uit Klundert en omstreken. Deze activiteit was beëindigd omdat er bewaking nodig was en dit hoge kosten met zich meebracht. Met extra fondsen kan hierin worden voorzien. Het idee voor het streetsocceveld komt uit een gezamenlijk overleg met stadsraad, wijkagent en het straathoekwerk.