Markt voor studentenkamers steeds ondoorzichtiger


AMSTERDAM, 20080513 -- Vele nieuwe websites willen een graantje meepikken van de krapte op de kamermarkt in de grote steden. En dat gaat niet altijd even zorgvuldig. De kamerwebsites schieten als paddenstoelen uit de grond, waardoor de kamerzoekenden door de bomen het bos niet meer zien.

"Studenten betalen flink wat duiten om het aanbod aan kamers op deze websites te mogen zien", aldus Luis Román, één van de initiatiefnemers van studentenportaal opmijnkamer.nl, een website die speciaal is opgezet om overzicht te bieden in het woud van aanbieders. "Als een kamerzoekende zich op meerdere kamersites inschrijft, is het goed mogelijk dat deze op twee verschillende websites betaalt voor exact hetzelfde aanbod aan kamers," aldus Román.

Door bovenstaande ontwikkeling wordt de kamermarkt ondoorzichtig en hier is de student de dupe van. Om dit probleem aan te pakken heeft de website www.opmijnkamer.nl een systeem ontwikkeld dat alle kamers op internet verzamelt. Hierbij worden alleen de gratis kamersites afgespeurd.

Daarnaast kunnen studenten ook terecht voor studieinformatie, studentenverenigingen, uitgaanstips en binnenkort ook stages.