Castle Craig Nederland en NederCare kiezen voor partnership


DEN HAAG/VEENENDAAL, 20080513 -- Verslavingskliniek Castle Craig Nederland en automatiseerder NederCare zijn vorige week een overeenkomst met elkaar aangegaan voor een langdurige partnership waarbij de levering van het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) Care4 centraal staat.

Castle Craig voorziet de komende jaren een aanzienlijke groei van activiteiten in Nederland. Om de kwaliteit en resultaten op een hoog niveau te houden, heeft Castle Craig een automatiseringspartner gezocht en daarbij in NederCare de juiste gevonden. Belangrijk bij de keuze was dat NederCare zich exclusief concentreert op het automatiseren van hulp- en zorgverlenende organisaties en hierdoor al snel aantoonde `de taal' te spreken en proactief mee te denken en te handelen.

Care4 zal per direct een enorme tijdsbesparing opleveren bij de verantwoording van activiteiten richting zorgverzekeraars. Tevens zullen medewerkers van Castle Craig met de komst van Care4 nog beter ondersteund worden in de dagelijkse werkzaamheden. Snelle inzage in heldere patiëntinformatie is zeer gewenst aangezien er vrijwel altijd gewerkt wordt vanuit multidisciplinaire teamsamenstellingen.

Castle Craig Nederland
Castle Craig helpt mensen in het overwinnen van alcoholisme en andere verslavingen, waarbij ook familie en andere verwanten nadrukkelijk betrokken worden. Behandeling is gebaseerd op het Minnesota Model; een 12-stappen programma welke nog zeldzaam wordt toegepast in Nederland. Het complete programma omvat een verregaande verandering in alle aspecten van de levenswijze van de verslaafde. Deze verandering wordt stapsgewijs teweeg gebracht tijdens het doorlopen van de verschillende fasen van behandeling.
Castle Craig, erkend door het College Voor Zorgverzekeraars (CVZ), biedt een team van topspecialisten, een uniek en positief werkende omgeving voor verblijf, gewaarborgde anonimiteit, opname op korte termijn en behandelingen met gewenst resultaat.

NederCare
NederCare ontwikkelt automatiseringsoplossingen voor de zorgsector, met als doel zorg- en/of hulpverlenende organisaties optimaal te ondersteunen in hun bedrijfsvoering: Handige hulpmiddelen voor hulpverleners, simpel en correct voldoen aan externe verplichtingen, permanent grip en sturend vermogen en ongehinderd keuzes kunnen maken in een veranderende wereld. Mede dankzij hoge betrokkenheid van gebruikers bij de ontwikkeling van oplossingen, waarborgt NederCare continuïteit in verbeteringen en snelle aansluiting op nieuwe (markt)ontwikkelingen. Het bedrijf, gevestigd in Veenendaal, is opgericht in 1995. Het aantal klanten in de sectoren Jeugdzorg, GZ, GGZ en Speciaal Onderwijs bedraagt intussen meer dan 80.





NederCare B.V>