Ingezonden persbericht



Campina Open Boerderijdag trekt ruim
75.000 bezoekers

Recordaantal bezoekers te gast op Campina-boerderijen op Tweede Pinksterdag

Woerden, 13 mei 2008- Nooit eerder was
de belangstelling voor een actief kijkje op de boerderij zo overweldigend. Met ruim 75.000 nieuwsgierige bezoekers was de Campina Open Boerderijdag een groot succes. De boerderijgasten kregen onder de prachtige voorjaarszon uitleg over alles wat er bij de productie van Campina-melk komt kijken. Ook stroopten enthousiaste bezoekers massaal de mouwen op om zelf mee te draaien in het reilen en zeilen op de boerderij. De bijzondere belangstelling voor het boerderijleven betrof niet alleen volwassenen, maar juist ook de kleintjes. Zij konden naar hartelust buitenspelen op het erf, zelf een koe melken, boter maken en natuurlijk de Campina-koeien ontmoeten.

De boeren van Campina organiseren het gehele
jaar door open dagen op hun boerderij, maar de Campina Open Boerderijdag vormt hierop ieder jaar het absolute hoogtepunt. Maar liefst 55 Campina-boeren, verdeeld over de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, openden gisteren hun deuren voor publiek. Daarmee was de Campina Open Boerderijdag dit jaar een nóg grotere belevenis dan eerdere jaren.

Kijkje in de zuivelkeuken

De Campina Open Boerderijdag bood Tweede
Pinksterdag alle geïnteresseerden een gezellig en informatief dagje uit. Zo kon iedereen kennismaken met de oorsprong van de gezonde Campina-melk. Veel Campina-boeren waren ook dit jaar weer bereid alle belangstellenden op hun boerderij te verwelkomen om ze alle kneepjes van het 'zuivelvak' te leren. Met succes, want de massaal toegestroomde bezoekers waren zeer enthousiast. 'Erg leuk en interessant om een keertje met eigen ogen te zien waar onze zuivel nou echt vandaan komt. Deze boerderij staat bij ons in de buurt, maar ik heb nooit geweten wat er nou precies allemaal achter de schuurdeuren gebeurt. We werden zeer hartelijk welkom geheten en we kunnen overal rondkijken op de boerderij. En het mooie weer maakt de dag natuurlijk helemaal geslaagd', aldus een bezoeker.

Kennismaken met de Campina-koeien

Ook voor de kinderen was het niet alleen
een ideale dag om met andere kinderen lekker buiten te spelen. Veel jonge bezoekertjes waren verrast bij het zien van de stallen en de echte Campina-koeien. Niet alleen mochten zij de koeien van dichtbij bewonderen, maar ook was het voor veel kinderen de eerste keer dat zij zagen hoe melk uit de supermarkt wordt 'gemaakt'. Monique Koolhaas, Marketing Directeur Campina: 'Dat is heel belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat veel kinderen niet precies weten waar de melk vandaan komt. Op deze manier maken zij op een leuke manier kennis met alle stappen tussen de koeien in de wei en de zuivelproducten in de supermarkt.'




Ingezonden persbericht