Ingezonden persbericht



Persbericht

Amstelveen, 13 mei 2008

Logica levert energiebesparende internetdienst voor Zweedse huishoudens

Consumenten kunnen energieverbruik vergelijken met hun buren

De Europese ict-dienstverlener Logica en het Zweedse energiebedrijf Växjö Energi AB lanceren vandaag een internetdienst waarmee huishoudens online hun energieverbruik kunnen bijhouden. Deze webdienst helpt consumenten hun elektriciteit-, verwarming- en waterverbruik te analyseren, waardoor ze beter in staat zijn besparende maatregelen te nemen.

Het systeem, met de naam
'EnergiKollen' (energiecontrole), wordt vanaf vandaag in gebruik genomen door 20.000 huishoudens in het Zweedse Växjö die zijn voorzien van een 'slimme energiemeter'. Een slimme meter is een op afstand uitleesbare energiemeter die nauwkeurige en actuele informatie geeft over verbruik en kosten. Door in te loggen op een internetpagina kunnen consumenten op elk moment van de dag hun eigen verbruik zien en dit vergelijken met verbruikcijfers van vergelijkbare huishoudens. EnergiKollen moet een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstelling om het totale energieverbruik met 5% te verlagen.

Zie het
volledige
persbericht (Engelstalig) en schermprints
(2) van het
EnergiKollen-programma.
EnergiKollen maakt gebruik
van Microsoft .NET-technologie en Oracle-databases. In een volgend stadium van het project wordt het systeem beschikbaar gesteld aan zakelijke klanten. Voor deze klanten zal het systeem met extra functies uitgebreid worden om zo hun energieverbruik beter te analyseren dan tot dusver mogelijk is.

Noot voor de
redactie

Voor meer informatie

Logica
Erwin Cardol, persvoorlichting
Telefoon: 020-5713777
E-mail: pr.nl@logica.com
Over Logica
Logica is een toonaangevend
bedrijf op het gebied van ICT-diensten en zakelijke dienstverlening. Wereldwijd telt onze organisatie 39.000 medewerkers, verspreid over 36 landen. Logica levert diensten op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing. In nauwe samenwerking met onze klanten streven we ernaar het beste in hun organisatie naar boven te brengen. Logica maakt veranderingen mogelijk die leiden tot verbeterde
efficiency, versnelde groei en risicobeheersing. Door onze diepgaande branchekennis, technische kwaliteiten en expertise op het gebied van wereldwijde levering van diensten, helpen we onze klanten leiderschapsposities in te nemen. Logica is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). Meer informatie is beschikbaar via www.logica.com/nl.