Opsporing Verzocht


Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 13.20 uur op Ned. 2.

Zaken dinsdag 13 mei

Oss: Aanrijding A50/A59
Delft: Poging overval
Lekkerkerk: Poging woningoverval
Amsterdam: Herkomst sieraden
Den Haag: Inbraak juwelier
Cuijk: Pinfraude
Boxmeer: Diefstal/Pinfraude
Den Helder: Gewapende overval
Resultaten uitzending 6 mei en eventueel opgeloste zaken

Oss: Aanrijding A50/A59
Woensdagochtend 2 april wordt een auto met vier inzittenden aangereden door een witte Mercedes Sprinter. De bestuurder van de Sprinter rijdt gewoon door. De aangereden auto slaat diverse keren over de kop en één van inzittenden wordt uit de auto geslingerd. Deze 22-jarige jongen ligt al een maand in coma. Het is onduidelijk of hij zijn letsel ooit te boven komt.

Delft: Poging overval
In de Kruisstraat in Delft wordt donderdag 25 oktober 2007, rond 09.15 uur, een Blokkerfiliaal overvallen door 2 mannen. Dezelfde 2 mannen zijn vermoedelijk ook verantwoordelijk voor een overval 4 dagen later op de New York Pizza op de Buitenveldertselaan in Amsterdam. Van beide overvallen zijn bewakingsbeelden.

Den Haag: Inbraak juwelier
In Den Haag is in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart, rond 00.30 uur, ingebroken bij juwelier Albert Ten Cate aan het Loosduinse Hoofdplein. Getuigen zien hoe 5 jongens met een zogenaamde kloofbijl een gat in het raam hebben geslagen en een flinke hoeveelheid sieraden uit de etalage graaien.

Den Helder: Gewapende overval
Maandagavond 3 maart overvallen 3 mannen, op een zeer gewelddadige wijze, een woning aan de Achterbinnenhaven in Den Helder.

Lekkerkerk: Poging woningoverval
Op vrijdagmorgen 18 april, omstreeks 08.00 uur, vindt er in de gemeente Lekkerkerk een poging tot overval op een woonboerderij plaats. De twee overvallers verkleden zich als motoragent en wegwerker, en staan op bewakingsbeelden.

Amsterdam: Herkomst sieraden
Rond december 2007 zijn na een aantal diefstallen, inbraken en overvallen op diverse locaties in Nederland een groot aantal sieraden aangetroffen.

Cuijk: Pinfraude
Tussen 28 augustus en 3 september 2007 worden in Nederland, België en Frankrijk duizenden euro's van de rekening van een bejaarde man gestolen.

Boxmeer: Diefstal/Pinfraude
Op woensdag 9 april, tussen 16.00 en 16.15 uur, wordt in de Hans Anders te Boxmeer de tas van een bejaard echtpaar gestolen. Dit gebeurt op het moment dat de vrouw onwel in haar rolstoel zit en haar echtgenoot een glaasje water voor haar haalt.