Ingezonden persbericht





Specsavers op zoek naar het mooiste brillengezicht van Nederland

Guus Meeuwis gekozen tot bekendste brildrager van het jaar

Eindhoven, 13 mei 2008 - Zanger Guus Meeuwis is als bekendste brildrager van Nederland uit de bus gekomen in een onderzoek van TNS NIPO. Hij is daarom in het zonnetje gezet door Specsavers, dat hem verraste met champagne en een bos bloemen. Hiermee geeft Specsavers de feestelijke aftrap voor de landelijke verkiezing 'Brildrager van het Jaar 2008'. Zij roept alle brildragers van Nederland op mee te strijden en te laten zien over hoeveel 'specs appeal' zij beschikken.

Guus Meeuwis is de opvolger van minister-president Balkenende die vorig jaar in het terugkerende onderzoek gekozen is tot brildrager van het jaar. Meeuwis is blij verrast met zijn verkiezing tot Nederlands bekendste brildrager. "Ik vind het super dat ik ben gekozen tot bekendste brildrager van Nederland. Ik draag mijn bril dan ook met volle overtuiging. Niet alleen omdat deze bij mijn karakter past, maar óók omdat de bril mede bepalend is voor hoe ik als zanger op de mensen overkom. Ik ben er trots op!"

Elke brildrager kan meedoen

Dit jaar beleeft de 'Brildrager van het Jaar'-verkiezing in Nederland alweer zijn negende editie. Na het grote succes van vorig jaar verwacht Specsavers ook nu weer duizenden inschrijvingen. Uit de talrijke inzendingen kiest Specsavers de persoon met het echte 'specs appeal': iemand die er met bril fantastisch uitziet en een goed oog heeft voor mode en trends. Alle brildragers vanaf 16 jaar kunnen zich vanaf 17 mei inschrijven voor de modellenwedstrijd voor brildragend Nederland. Aanmeldformulieren zijn in alle Specsavers-winkels verkrijgbaar. Ook kunnen zij zich opgeven via www.brildragervanhetjaar.nl en hun foto - uiteraard mét bril - mailen naar: brildragervanhetjaar@nl.specsavers.com.

Uit de inzendingen selecteert Specsavers zes finalisten die uitgenodigd worden voor spetterende finale in september. "Wij zijn op zoek naar dé ambassadeur van brildragend Nederland", zegt Mandy Crooij, woordvoerder van Specsavers. "Mensen met het echte 'specs appeal', die laten zien dat ze met bril hun look helemaal compleet maken!" De Nederlandse winnaar van de verkiezing 'Brildrager van het jaar' mag ons land op 21 oktober vertegenwoordigen op de internationale finale in Londen. Hier maakt hij of zij kans op een modellencontract met een Londens topmodellenbureau en een reis voor twee personen naar Barbados.

Een bril voor elk denkbaar moment

"Je kunt er op allerlei manieren fantastisch uitzien met bril. Bijvoorbeeld door een sprekend montuur waarmee je een bepaalde look wilt uitstralen. Of een bril waarmee je karakter helemaal tot zijn recht komt", aldus Crooij. "Een bril is niet alleen noodzakelijk, maar ook een fraai modeaccessoire. Mode en trends zijn steeds belangrijker bij de keuze voor een bril, blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Specsavers. Voor ruim elf procent van de brildragers is dit zelfs de belangrijkste reden om voor een bepaalde bril te kiezen. De bril wordt dan ook steeds meer gezien als een 'fashion statement'. Altijd handig om een bril achter de hand te hebben die perfect past bij je look of stijl van dat moment."

Over Specsavers Opticiens

Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1000 winkels, waarvan op dit moment 90 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren te veel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 9 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die uitgebreid oogonderzoek verrichten.

Noot voor redacties:
Voor meer informatie (