Ingezonden persbericht



Hoofddorp, 13 mei 2008

Omron viert 75e verjaardag met vrijwilligerswerk en groene initiatieven

In het kader van het 75-jarige bestaan, dat in 2008 wordt gevierd, organiseert Omron een uitgebreid vrijwilligerswerkproject voor de 35.000 medewerkers van het bedrijf. Met die activiteiten laat Omron zien, dat de basiswaarde van het bedrijf 'Werken ten goede van de samenleving' serieus wordt ingevuld. Omron zet zich al lange tijd in voor een betere samenleving en daarom organiseren alle bedrijfslocaties wereldwijd elk jaar een 'Omron-dag' met activiteiten die ten goede komen aan plaatselijke, goede doelen en welzijnsorganisaties.

De viering van de 75e verjaardag gaat echter een stap verder met een vijf maanden durend 'Eco/Volun-project' voor milieu-initiatieven en vrijwilligerswerk, dat uiteindelijk een aanzienlijke donatie aan vooraf vastgestelde goede doelen zal opleveren. Van 10 mei tot 30 september 2008 zullen de medewerkers van Omron deelnemen aan activiteiten, die variëren van extra recycling en energiebesparing tot vrijwilligerswerk voor de gemeenschap en goede doelen. Als aftrap van het project hebben de Europese bedrijven van Omron de middag van 9 mei 2008 benut om een bijdrage te leveren aan plaatselijke, sociale activiteiten. In Nederland hebben werknemers van Omron de tuin van Hotel De Valkenberg in Rheden opgeknapt. Dat is een aanpaste accommodatie van het Rode Kruis, waar mensen met een handicap hun vakantie kunnen doorbrengen.

Malawi
Tot eind september kunnen alle Omron-medewerkers met de activiteiten die ze uitvoeren, zogenaamde Eco/Volun-punten verdienen. De punten zijn geld waard en op basis van het totale aantal, door de medewerkers verdiende punten zal Omron donaties doen aan een goed doel. Omron Europe zal haar donatie storten op de rekening van een project van het Rode Kruis voor gezondheidsonderwijs in Malawi.

Malawi is één van de armste en dichtstbevolkste landen in Afrika en heeft zwaar te lijden onder voedingstekorten en veelvoorkomende ziekten zoals aids, malaria en ademhalingsaandoeningen. Het Rode Kruis werkt samen met de overheid van Malawi aan een programma voor gezondheidsonderwijs voor zwangere vrouwen dat als doel heeft om het sterftecijfer onder kinderen terug te brengen. De opbrengst van alle activiteiten van Omron Europe in het kader van deze 75e verjaardag zal worden gebruikt om dit programma te steunen.

In een bericht aan de medewerkers zei Yoshio Tateisi, CEO van de Omron Group: "Ik nodig jullie allemaal uit om onze 75e verjaardag aan te grijpen als een kans om aandacht te besteden aan de basiswaarden van Omron. Samen met jullie wil ik ons streven naar een betere samenleving opnieuw bevestigen: een samenleving waarin we samen kunnen leven en groeien."


Meer informatie over Omron Europe is te vinden op www.omron.com. U kunt ook contact opnemen met Martin de Boer, Omron Electronics B.V., telefoon: 023-5681112 of per e-mail: martin.de.boer@eu.omron.com.

Over Omron
Omron Electronics B.V. is de Nederlandse verkoopvestiging van het wereldwijd opererende Omron Corporation, opgericht in 1933 en leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering. Het bedrijf heeft ruim 33.000 medewerkers in 36 landen. De afnemers zijn gebruikers op het gebied van besturingssystemen, sensoren en schakelaars voor detectie en veiligheid, regel- en meetcomponenten, aandrijvingen en motion control, elektromechanische componenten, barcodeleesapparatuur en RFID-tags, verkeersmanagement-, toegangs-, verkoop-, detectie-, herkennings- en financiële transactiesystemen voor publieke sectoren en gezondheidstechniek met state-of-the-art technologie, systemen, componenten, service en ondersteuning.

Het hoofdkantoor van Omron Corporation is gevestigd in Kyoto, Japan. De Europese organisatie beschikt over eigen ontwikkelings- en productiefaciliteiten en verleent lokale gebruikersondersteuning in alle Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland heeft Omron vestigingen in Hoofddorp en Den Bosch. Meer informatie: www.industrial.omron.nl