Ingezonden persbericht


Afrikaanse modekoningin 'showt' in Amsterdam


De Afrikaanse modeontwerpster Diouma Dieng Diakhate -dé ambassadrice van de Afrikaanse mode- gaat dinsdag 13 mei aanstaande in gesprek met een bekende Nederlandse vakgenote. Diakhate doet op hoog niveau mee in de internationale modewereld. Haar klanten zijn vooral staatshoofden, First lady's en grote beroemdheden uit de wereld van kunst en cultuur. Daarnaast heeft ze een eigen stichting waarmee ze ondermeer meewerkte aan de realisering van een kraamkliniek. Het gesprek vindt plaats in Felix Meritis in Amsterdam.

Afrika wordt vaak gezien als een continent waar honger, armoede, oorlog en hiv/aids overheersen. Het multimediaproject 'De kracht van Afrika' doorbreekt dit beeld. In de maand mei zijn tv-reportages en een serie gesprekken met toonaangevende Afrikanen te zien waarmee de andere kant van Afrika wordt belicht: een continent waar mensen hun lot in eigen handen nemen, geloven in eigen kunnen en vanuit Afrikaanse oplossingen werken aan een betere toekomst. Het tweede thema's dat op 13 mei aanstaande centraal staat is 'mode
in Senegal'.
Na afloop van het gesprek in Felix Meritis zendt de IKON een documentaire uit over dit onderwerp.

Gesprekken met
een
Afrikaanse doener

Tweede gesprek: Angelique Westerhof in gesprek met de
Senegalese modeontwerpster Diouma Dieng Diakhate

13 mei 2008,
Felix Meritis, Amsterdam,
19.30 - 21.00 uur

Tv-serie
'Paul Rosenmöller en-
De Kracht van Afrika'

Tweede aflevering: Mode in Senegal

13 mei 2008,
Nederland 2,
21.25 - 22.00 uur

Kijk op
www.dekrachtvanafrika.nl voor meer
informatie over het gehele multimediaproject 'De Kracht van Afrika'.

Organisatie

Initiatiefnemers van 'De Kracht van
Afrika' zijn: NCDO, IKON, het Nederlands Instituut voor Zuidelijk Afrika (NiZA), Wereld in Woorden en het African Diaspora Policy Centre.



Ingezonden persbericht