Raad van State


dinsdag 13 mei 2008
10.30 uur

Zitting over de vaststelling door provinciale staten van Overijssel van het uitwerkingsplan 'reconstructie Enter'. In het plan wordt het bestemmingplan "Salland-Twente" dat al eerder is goedgekeurd nader uitgewerkt. Het uitwerkingsplan voorziet in maatregelen voor herverkaveling voor het gebied Enter. Het gaat om maatregelen als toewijzing van eigendom, het beheer en onderhoud van gronden voor nieuwe natuur, en het aanleggen van fiets- en wandelpaden. Veel agrariërs uit Enter zijn het niet met deze maatregelen eens en komen in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200702299/2)

11.00 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Bergen (N-H) heeft verleend voor twee semi-permanente kiosken langs de Boulevard in Egmond aan Zee. Een aantal inwoners van Egmond aan Zee vindt dat de kiosken het uitzicht op zee belemmeren. De rechtbank in Alkmaar heeft eerder hun beroep gegrond verklaard. Het college is het niet met die uitspraak eens en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200707224/1)

11.20 uur

Zitting over de afwijzing door het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk van het verzoek van een inwoonster van Ermelo om een woonwagenstandplaats te krijgen op het woonwagencentrum Drielanden in Harderwijk. De woonwagens stonden eerst op het woonwagencentrum Kruithuis in Harderwijk. Op het moment dat de gemeente plannen maakte om de bewoners en hun woonwagens te verhuizen naar woonwagencentrum Drielanden woonde de inwoonster uit Ermelo daar tijdelijk omdat zij haar woning had geruild met haar broer. Het college heeft haar verzoek om een standplaats afgewezen, omdat ten tijde van de daadwerkelijke verhuizing haar broer weer op het woonwagencentrum Kruithuis woonde. Hij is op het nieuwe woonwagencentrum komen te wonen. De inwoonster is het niet met de afwijzing eens. (zaaknummer 200708181/1)

14.15 uur

Zitting over de weigering door het college van burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen de verkoop van bouwmarktproducten door tuincentrum Hornbach aan de Einighauserweg in Geleen. Formido Lelieveld uit Sittard had hierom verzocht. De rechtbank in Maastricht heeft een eerder beroep van Formido ongegrond verklaard. Daarom komt Formido in hoger beroep bij de Raad van State. (zaaknummer 200706257/1)

14.15 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland heeft verleend voor een paardenbak aan de Onderduikersweg in De Bult. Het naastgelegen paardensportcentrum Eehzerwolde, waar paarden worden getraind en gestald, is het niet met de bouwvergunning eens. De rechtbank in Zwolle-Lelystad heeft een eerder beroep van Eehzerwolde ongegrond verklaard. Daarom komt het paardensportcentrum in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200707249/1)