Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum : 13 mei 2008

Caesar Groep kiest LaComunidad voor interactieve communicatie

Na een korte bureauoriëntatie heeft de Caesar Groep de interactieve communicatieactiviteiten bij LaComunidad ondergebracht. Als eerste opdracht heeft het Amsterdamse digital branding agency een wervingscampagne ontwikkeld voor de Utrechtse ICT-dienstverlener.

In de krappe ICT-arbeidsmarkt heeft de Caesar Groep, met nu ruim 300 medewerkers, een continue instroom nodig van nieuwe specialisten. Om de wervingsdoelstellingen te realiseren doet de Caesar Groep een beroep op LaComunidad dat de interactieve game Caesar's Code bedacht, een verwijzing naar de Romeinse keizer Julius Caesar, de grondlegger van de cryptologie.

Op de website www.caesarscode.nl worden ICT-specialisten uitgedaagd een beveiligingscode te kraken en maakt de doelgroep tegelijkertijd kennis met de USP's van de Caesar Groep. De online game wordt crossmediaal aangejaagd via online advertising, natural seeding in de blogosfeer, buzz pr, aanwezigheid op events en een virale applicatie waarmee medewerkers van de Caesar Groep als ambassadeurs kunnen fungeren voor de campagne.

"Dat LaComunidad de Caesar Groep mag helpen met de online werving van ICT-specialisten, vinden we een prachtige uitdaging in deze arbeidsmarkt. Ook LaComunidad rekruteert met regelmaat nieuwe digitale talenten via online campagnes in een overspannen arbeidsmarkt, dus we kennen de kansen en problemen," aldus LaComunidad oprichter Igor Beuker.

Over LaComunidad
LaComunidad is het Amsterdamse bureau voor digital branding. Via interactieve communicatie en digitale entertainment concepten maakt LaComunidad merken relevanter, innovatiever en aantrekkelijker. Kortom, LaComunidad activeert en revitaliseert merken in het digitale tijdperk. LaComunidad werkt voor o.a. eBay, MTV, Simyo.be, Univé en Colgate Palmolive. LaComunidad is onderdeel van WPP's GroupM. Meer informatie is te vinden op www.LaComunidad.nl, www.ViralTracker.com en www.ViralBlog.com.

Over Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht. Als enige in Nederland biedt het bedrijf ICT-projecten aan met een garantie op de opleverdatum: wordt het project ook maar één dag te laat opgeleverd, dan ontvangt de opdrachtgever 50% van de projectprijs terug. Bij de Caesar Groep, gevestigd in Utrecht, werken circa 300 mensen. Tot de dienstverlening van Caesar behoren ICT-projecten, ICT-consultancy & -detachering en ICT-beheer. De filosofie van Caesar is samen te vatten in: 'ICT met rendement'. Meer informatie is te vinden op www.caesar.nl.

Extra noot,