Gemeente Utrecht

Aanleg Cruyff Court speelveld

Op 13 mei wordt begonnen met de aanleg van een Cruyff Court speelveld aan de Peltlaan in Kanaleneiland-Noord. Een Cruyff Court is een moderne variant van het aloude trapveldje:een plek waar jongeren plezierig en veilig kunnen sporten,spelen en bewegen in hun eigen wijk. Cruyff Court speelvelden zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en worden overal in Nederland aange- legd.De gedachte daarachter is dat sportactiviteiten kinderen een alternatief bieden voor rondhangen op straat.Bovendien kan sport de integratie bevorderen en kunnen thema 's als verantwoordelijkheid,normen en waarden en samenwerken in het spel worden gebracht. Hoe ziet het Cruyff Court eruit en waar komt het te liggen?
Het Cruyff Court bestaat uit groen kunstgras en is ongeveer 22 x 33 meter groot.Het wordt omgeven door een blauw hek en heeft oranje goals.In het midden van het veld komt een grote gele middenstip,met daarop het logo van de Cruyff Foundation.
Het speelveld komt te liggen op de plek van het huidig basketbalveld voor de ingang van Forumschool Hart van Noord.

Vanaf 13 mei zal er begonnen worden met de aanleg van een Cruyff Court speelveld aan de Peltlaan in Kanaleneiland- Noord.In het kader van het Versnellingsplan is er flink haast gemaakt en zijn we blij dat dit speelveld nog voor de zomervakantie gebruikt kan worden.Verloopt de aanleg volgens planning,dan is het veld op 1 juli klaar.Twee weken later wordt het speelveld feestelijk geopend.Hierover wordt u tegen die tijd geïnformeerd.
Dit Cruyff Court past in het grotere project van het renoveren van het hele Peltplantsoen.In 2009 is er op het nadere gedeelte van het park een mooie speeltuin gepland.Hierover bent u recent geïnformeerd via een wijkbericht en een inloopbijeenkomst en het college van B en W heeft onlangs definitief besloten tot de aanleg van de speeltuin,die in 2009 klaar moet zijn.
Het Peltplantsoen wordt zo een plek om je heerlijk te vermaken en dient ook als ontmoetingsplek voor wijkbewo- ners,jong en oud.
Vragen
Heeft u vragen over de aanleg van het Cruyff Court?Neem dan contact op met Olaf de Jongh via 030-286 28 35 Mei 2007
Wijkbureau Zuidwest
Marco Pololaan 71
telefoon:030-286 00 00
www.utrecht.nl/zuidwest

Met vriendelijke groet,
Janita Satter
Communicatie Wijkbureau Zuidwest

Gemeente Utrecht
Dienst Ondersteuning
Communicatiebureau

Postadres Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht
Bezoekadres Marco Pololaan 71
Telefoon 030 - 286 90 08 Fax 030 - 286 90 99 E-mail j.satter@utrecht.nl www.utrecht.nl/zuidwest

Aanwezig maandag, dinsdag en vrijdag