Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 6 mei 2008



Gezamenlijk persbericht


Nieuwe gemeentelijke aansluiting op N48 meer concreet in planontwerp

Openbare informatieavond en -middag op 13 en 14 mei

In 2007 zijn de plannen voor een veiliger N48 en de aansluiting op de gemeentelijke infrastructuur tot stand gekomen met een klankbordgroep en vastgesteld door de gemeenteraad. Met de uitvoering van deze plannen creëert Rijkswaterstaat een ongelijkvloerse kruising bij de Oosterweg en heft zij de gelijkvloerse aansluitingen bij de Steenbergerweg en de Slagendijk op. De gemeentelijke infrastructuur wordt daarop aangepast. De afgelopen periode hebben Rijkswaterstaat en de gemeente samen met de klankbordgroep de op- en afritten van de N48 en de gemeentelijke aansluiting hierop nader uitgewerkt in de vorm van een planontwerp.

Informatieavond 13 mei
Dinsdag 13 mei 2008 vindt er een informatieavond plaats over de nieuwe aansluiting. Inwoners en geïnteresseerden zijn van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde om 19.30 uur.


Inloopmiddag en -avond 14 mei

Indien er naar aanleiding van het planontwerp nog vragen zijn, kan men op woensdag 14 mei van 15.00 tot 20.00 uur terecht op de inloopmiddag en -avond in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde. Ambtenaren van de gemeente en Rijkswaterstaat zijn dan aanwezig voor het beantwoorden van vragen.


///////////////////////////////////

Noot van de redactie:   Voorafgaand aan de informatieavond op 13 mei nodigen wij u graag uit voor een persbijeenkomst om 18.30 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomt ontvangt u een samenvatting van de informatie die 's avonds wordt gepresenteerd en kunt u eventuele vragen stellen aan wethouder Liesbeth Koster en projectmanager Kees Anker. Voor meer informatie kunt u terecht bij Marjan Veldman, cluster communicatie gemeente De Wolden, tel. (0528) 378603.
-----------------------