Gemeente Ede

Nummer 098 / Ede, 9 mei 2008

Werkbezoek in teken van onderwijs
Gedeputeerde Staten van Gelderland bezoeken Ede

Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland bezoekt dinsdag 13 mei 2008 het Edese College van Burgemeester en Wethouders. Het werkbezoek van de commissaris van de Koningin en de gedeputeerden staat in het teken van de beoogde Kenniscampus aan de Zandlaan in Ede. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Sapfabriek in het PTC+-gebouw.

De gemeente Ede heeft met zeven andere partijen een visie ontwikkeld voor een kenniscampus in het gebied Zandlaan en omgeving. De CHE gaat uitbreiden op het Sonoco-terrein, de afdelingen praktijkonderwijs en vmbo van Het Streek aan de Amsterdamseweg, Bennekom en Oranjelaan verhuizen naar het PTC+-terrein aan de Zandlaan. Ook komt er studentenhuisvesting. Het Edese college van B en W zal de provinciedelegatie bijpraten over de plannen.

Sapjesfabriek
ROC A12 en Stichting Werken Leren hebben samen met Stichting Food Valley, Het Streek en Technocentrum De Vallei een Sapfabriek opgezet. Dit is een leerplaats waar jongeren door werkoverleg, contacten met klanten en werken met machines kennis en ervaring opdoen in een echte werksituatie en veel leren over verantwoording. T heorie en praktijk zijn nauw met elkaar te verweven. De Sapfabriek brengt onderwijs en bedrijfsleven dicht bij elkaar. Het College van GS krijgt hier een rondleiding en uitleg.


---