Gemeente Winterswijk


Opnamedagen Strandbad Winterswijk

9 mei 2008

Winterswijk - Van dinsdag 13 mei tot vrijdag 16 mei komt Endemol opnames maken van het Strandbad. Dit voor de nieuwe reeks van het programma 'BankGiro Loterij Restauratie'. Het Strandbad Winterswijk is geselecteerd als één van de deelnemers aan dit televisieprogramma. In dit programma wordt de strijd aangegaan met 15 andere monumenten die ook aan grootschalige restauratie toe zijn. Het monument dat bij de kijkers het meest in de smaak valt ontvangt maximaal een miljoen euro.

Endemol brengt tijdens de opnamedagen in Winterswijk onder meer het huidige Strandbad, maar ook de historie in kaart. Daarnaast worden er diverse mensen geinterviewd die herinneringen hebben aan het Strandbad. AVRO-presentator Frits Sissing verzorgt samen met expert Karel Loeff (architectuurhistoricus) op dinsdag 13 mei de aftrap. Onder meer bekijken zij de historie en de staat van onderhoud van het paviljoen.

Uitzending
In 'BankGiro Loterij Restauratie' komen in elke uitzending van de AVRO twee in verval geraakte bouwwerken in beeld. De genomineerde gebouwen zijn landelijk verspreid en heel divers. Het kan een begraafplaats of molen zijn of juist een boerderij of sterrenwacht. Alle deelnemers worden binnenkort bekend gemaakt. Vanaf september 2008 worden de nieuwe afleveringen uitgezonden. Na de uitzending krijgt de kijker de kans om op zijn of haar favoriete gebouw stemmen. Het gebouw met de meeste stemmen gaat door naar de finale. In de finale wordt duidelijk welk bouwwerk uiteindelijk het felbegeerde bedrag van maximaal 1 miljoen euro van de BankGiro Loterij in de wacht sleept!