Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Brummen -  Politie zet meerdere agenten in bij            |
|     |aanhoudingen                                              |
De politie in Brummen heeft maandagavond 12 mei een 17-jarige Brummenaar aangehouden wegens lokaalvredebreuk en mishandeling. Na de aanhouding begon het publiek zich ermee te bemoeien en moest de politie meerdere eenheden inzetten om de rust te herstellen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bij de politie werd rond 19.25 uur gemeld dat de 17-jarige, die al een horecaontzegging had gekregen in verband met eerder wangedrag, bij een horecagelegenheid aan het Marktplein was gesommeerd te vertrekken. Ook zou hij de vrouw van de uitbater hebben geslagen.

Agenten troffen de jongen in de buurt aan en bij zijn aanhouding begon hij zich hevig te verzetten. Zijn vader was het er niet mee eens dat zijn zoon aangehouden werd en vloog een politieagent aan. Vanwege ambtsbelemmering werd de vader ook aangehouden. Het aanwezige publiek begon zich ermee te bemoeien en er werden twee diensthonden ingezet om de mensen op afstand te houden. Er waren ook omstanders die de politie hulp boden.

Direct na de aanhouding werden de agenten in het nauw gedreven door het publiek. Om grip op de situatie te krijgen werden meerdere eenheden, waaronder agenten uit Apeldoorn en Gelderland-Midden ingezet.

Een 37-jarige Brummenaar duwde een politiemotor omver terwijl de motoragent er net op wilde stappen. De motor raakte hierdoor beschadigd. De verdachte rende weg en het publiek probeerde te voorkomen dat agenten hem konden aanhouden. Hierbij heeft de politie na herhaaldelijk waarschuwen de wapenstok moeten gebruiken om de menigte op andere gedachte te brengen. Tijdens het wegrennen heeft de Brummenaar ook een ruit van een politieauto vernield. De man werd uiteindelijk met verzet aangehouden. De drie Brummenaren zijn in verband met het onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --