Time : 15:15:00
Date : 13 May 2008
Sender Name: Federale Politie - Police Federale

Opsporing : Verkrachter "Arthur" in Wezembeek-Oppem : robottekening

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Brussel - om volgende oproep tot getuigen te verspreiden : De politie en het parket van Brussel zouden graag deze man willen kennen die vorige maand een jonge vrouw heeft verkracht in Wezembeek-Oppem.
Het slachtoffer, een meisje van 18, was op zaterdagavond 12 april 2008 op bezoek bij een vriendin in de Hernalsteenstraat. Even voor 2 uur bracht het meisje gehuurde films terug naar de Night shop/video club en maakte ze een wandeling in de buurt. Ter hoogte van de Bosweg ging ze even op een bank zitten.
Langs de Cafmeyerstraat kwam ze in de Overloopstraat waar ze plots werd overvallen door een jongeman. Hij gaf haar een slag in het gelaat en sleurde haar mee in een tuintje. Daar heeft hij haar verkracht en probeerde hij haar te wurgen.
Het slachtoffer ontsnapte op het nippertje aan de dood. Ook op 12 februari en op 1 mei werden in dezelfde buurt nog 2 andere vrouwen aangerand. Deze feiten gebeurden nabij de halte Beek-Ruisseau van tramlijn 39, tussen de Beekstraat en De Keyzerstraat in Wezembeek-Oppem.
Het is niet uitgesloten dat het gaat om één en dezelfde dader. Het betreft een jongeman, Europees type, van 20 à 25 jaar oud. Hij is mager en tussen 1m75 en 1m80 groot. Hij heeft donker krullend haar, is rechtshandig, en spreekt Frans. Hij sprak met zachte stem en vertelde zijn slachtoffer dat hij "Arthur" heette, 25 jaar oud was en in de buurt woont. Het viel op dat hij een kettinkje droeg aan zijn broekzak.
Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.
Het slachtoffer zag de nacht van de feiten een man die zijn hond uitliet. Ook dié man, die mogelijk een belangrijke getuige is, willen de speurders graag enkele vragen stellen.
Alle tips zijn welkom via het gratis telefoonnummer 0800 91.119. Mailen kan ook via opsporingen@politie.be