Persbericht

Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen bereidt zich voor op groei met Agresso Business World ~ nieuwe ERP-software helpt dienstenaanbod verbreden en marktpositie verstevigen ~

Sliedrecht, 13 mei 2008 - De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen (MLOZ) heeft na een uitgebreide selectieprocedure Agresso Business World (ABW) van Unit 4 Agresso gekozen. ABW werd gekozen uit een uiteindelijke shortlist van vijf verschillende ERP-software aanbieders. De ABW-oplossing is dé ERP-referentie voor bedrijven die actief zijn in dynamische sectoren. MLOZ, dat zeven onafhankelijke ziekenfondsen overkoepelt, kiest hiermee voor een compleet modulair bedrijfssysteem waarmee informatie op een veilige manier kan worden uitgewisseld tussen verschillende automatiseringssystemen.

De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen werkte tot op heden met een boekhoudkundig systeem dat functioneerde op een AS400-platform. In 2007 werd besloten dat het tijd was dit systeem te vervangen door een moderne toepassing die ruimere integratiemogelijkheden biedt op vlak van financiële administratie. Dit om de ambitieuze groeiplannen, door middel van het aanbod van meer diensten aan een groter publiek mogelijk te maken. Het project heeft intern de benaming XXL gekregen, wat verwijst naar de 'extra large' impact die de vernieuwingen zullen hebben op de gehele organisatie.

"Wij hebben in onze sector te maken met voortdurend veranderende wet- en regelgeving in combinatie met veranderende marktomstandigheden. Daarom moeten wij een flexibel systeem hebben dat met ons mee verandert en ons ondersteunt bij onze ambitieuze groeiplannen," aldus Benoît Leclère van MLOZ. "Onze projectleiders en managers hebben accurate en tijdige informatie nodig om beslissingen te kunnen nemen over de toewijzing van resources en daardoor efficiënt te kunnen werken. Het gebruiksgemak en de integratiemogelijkheden van de ABW rapportagetools zullen op dit vlak een enorme verbetering tot gevolg hebben.''

Agresso Business World behaalde zeer goede resultaten in de eerste tests en slaagde erin om tijdens de demonstraties een oplossing te bieden voor alle voorgelegde problemen en noden. MLOZ was daarnaast onder de indruk door de eenvoudige programmering, die ook gemakkelijk hanteerbaar is voor niet-informatici.

Het project is van start gegaan op 8 april 2008. De bedoeling is om voor het einde van dit jaar de eerste legale entiteiten van de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen te integreren in Agresso Business World.

(357 woorden)