Gemeente Zandvoort


PlusPunt zet vrijwilligers in het zonnetje

'Ik wil ook dat de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar terugkomt'. Wethouder Toonen scoorde er een stevig applaus mee toen hij in PlusPunt deze woorden uitsprak bij het huldigen van de PlusPunt-vrijwilligers.

Na de lintjes - de speldjes
Na de 'lintjesmiezer' op 25 april, volgde een stevige 'speldjeshoos' in PlusPunt. Maar liefst 24 vrijwilligers kregen alle eer die ze verdienen voor hun jarenlange inzet. De 'speldjesregen' werd dit jaar voor de 2de keer gevierd. Op de foto, v.l.n.r.: mevrouw Manders, wethouder Toonen en mevrouw Lindeboom. Op de achtergrond PlusPunt-directeur Rechterschot.

Alle 185
'Dit keer kunnen wij 24 vrijwilligers feliciteren met hun kroonjaar.' PlusPunt-directeur Rechterschot benadrukte hoe ongelooflijk waardevol de vrijwilligers zijn. 'Ze brengen mensen met de auto naar artsen of het ziekenhuis, helpen bij het invullen van de belastingpapieren, brengen maaltijden rond, leggen huisbezoeken af, rijden de belbus of doen klusjes. Eigenlijk verdienen alle 185 vrijwilligers van Pluspunt jaarlijks een lintje maar aangezien dat niet haalbaar is huldigen wij vrijwilligers die 5, 10, 15 en zelfs 20 jaar in dienst zijn. Maar ik kan u verzekeren dat alle klanten van PlusPunt al onze vrijwilligers van harte bedanken voor hun bijdrage.'

Veel hulde
De medewerkers die in het zonnetje gezet werden zijn op diverse projecten werkzaam, zoals chauffeur op de Belbus, bezorger van Tafeltje Dekje, gastvrouw open eettafel, medewerker vrijwillige hulpdienst, het doen van boodschappen en bezoeken van senioren, hulp bij belastingaangifte en 2e docent bij de computercursus voor senioren. De inzet verschilt van enkele uren tot een paar dagdelen per week. Van de gemeente ontvingen de vrijwilligers, naast de erkenning voor het werk, een fleurig boeket bloemen en een fles wijn. Van Pluspunt kreeg men een speldje met een oorkonde en natuurlijk heel veel hulde.

Dit najaar
Wethouder Toonen gaf aan de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar in december al te willen organiseren. 'Maar pin mij daar niet op vast, want er moet nog van alles voorbereid en besloten worden. Maar hoe dan ook: die verkiezing komt terug.'