Gemeente Zandvoort


Commissie bezwaarschriften Zandvoort biedt jaarverslag 2007 aan

Van een bezwaarschrift tegen een besluit over een parkeervergunning of over een bouwvergunning - veel inwoners komen dan terecht bij de onafhankelijk opererende commissie voor bezwaarschriften. Ze willen een onafhankelijke toets. Daar is behoefte aan. In 2007 werden er iets meer dan 200 bezwaarschriften ingediend.

Verslechtering
'De afhandelingstermijn is opgelopen, een povere dossiervorming, een slechte onderbouwing van primaire besluiten en een legal audit die nog niet geleid heeft tot verbetering in de besluitvorming' - het jaarverslag 2007 van de commissie voor de bezwaarschriften is er klip en klaar over: 2007 betekende een verslechtering van de dienstverlening. Eind vorige week kwam de commissie naar burgemeester N. Meijer om dit kritische verslag persoonlijk aan hem te overhandigen. Op de foto ziet u van links naar rechts: Ruud Elshoff, Jop van den Berg (gemeente), Gerrit de Goede, Michel Driessen (voorzitter) en Burgemeester N. Meijer.

Aanbevelingen
Gelukkig bevat het jaarverslag een flink aantal aanbeveling, of, zo men wil, verbeterpunten. Op verzoek van burgemeester Meijer heeft de commissie een top drie samengesteld. Alle aandacht dient uit te gaan naar het terugbrengen van de afhandelingtermijn, het verbeteren van de dossiervorming en het effectief inzetten van verweerschriften.

Vanzelfsprekend
De commissie geeft met het verslag belangrijke waarschuwingssignalen af, waarvoor de burgemeester de leden bedankte. 'Als bewaker van de gemeentelijke processen ben ik blij met de kritiek. De gemeente moet, daar waar dat kan, zijn werkwijze verbeteren. In de dienstverlening moeten inwoners en ondernemers centraal staan. Een correcte afhandeling van hun bezwaarschriften hoort een vanzelfsprekendheid te zijn.'

Collegebespreking
Begin mei zal het college van Burgemeester en Wethouders het jaarverslag bespreken.