Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Agent flink gewond bij aanhouding vechtpartij |
De politieagent uit Apeldoorn is maandagavond 12 mei flink gewond geraakt toen hij bij een melding van een mishandeling op de Hoofdstraat onverwacht een vuistslag in zijn gezicht kreeg. Hij werd in het ziekenhuis behandeld. De politie kon kort daarna vier mannen aanhouden. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten.

De politie kreeg rond 20.00 uur een melding van een mishandeling van een horecaondernemer door één of meer leden van een motorclub. De horecaondernemer raakte daarbij licht gewond. De politie wilde daarop één van de verdachten aanhouden, maar andere clubleden wilden dat verhinderen. Bij die actie werd de Apeldoornse politieagent onverwacht neergeslagen.

Met ondersteuning van politiemensen van de Noordwest Veluwe konden vier mannen als verdachten worden aangehouden. Het betreffen een 33-jarige man uit Zwolle, 43-jarige man uit Apeldoorn, 40-jarige man uit Nieuwegein en 45-jarige man uit Enkhuizen. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten.

|     |Apeldoorn - vechtpartij                                   |
Een 35-jarige man uit Epe werd maandagavond 12 mei het slachtoffer van een vechtpartij aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De Epenaar wilde geen hulp en wilde ook geen aangifte doen.

De politie kreeg rond 21.40 uur een melding dat er mishandeling had plaatsgevonden. De 35-jarige man was geslagen door twee mannen, waarvan er één bij een motorclub behoorde.

De mannen waren bij de komst van de politie verdwenen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Twee motoren botsen op kerende auto           |
Op de Amerfoortseweg in Apeldoorn vond maandag 12 mei een verkeersongeval tussen een 37-jarige automobilist uit Lunteren en twee motorrijders, een 29-jarige man uit Leerdam en een 23-jarige man uit Veenendaal. Één van de inzittende van de auto liep een schaafwond op. De motorrijder uit Leerdam werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De aanrijding vond rond 15.15 uur plaats. De automobilist stond bij een informatiebord geparkeerd en wilde een draaicirkel maken om te keren. De automobilist schatte vermoedelijk de afstand tijdens het keren tussen de achterliggende motorrijders groter in waardoor er een aanrijding ontstond. De 29-jarige motorbestuurder liep botbreuken en schaafwonden op. De andere motorrijder liep nagenoeg geen letsel op.


---


---


---

---- --