UMT Consulting Group opent Benelux-vestiging in Amersfoort

Specialist op het gebied van strategisch project- en portfoliomanagement Ir. Arthur Paanakker is tot Country Manager Benelux benoemd

Amersfoort, 13 mei 2008 - UMT Consulting Group, specialist in strategisch project- en portfoliomanagement en Gold Certfied Microsoft Partner, heeft in Amersfoort een kantoor geopend voor de Benelux. Ir. Arthur Paanakker is benoemd tot Country Manager Benelux.

UMT Consulting Group heeft 20 jaar ervaring in de markt voor project en portfoliomanagement. Het bedrijf onderscheidt zich in deze markt doordat het klanten helpt een link te leggen tussen de formulering van een bedrijfsstrategie en de daadwerkelijke uitvoering van deze strategie. UMT Consulting Group telt tot zijn klantenkring bedrijven uit de financiële dienstverlening, de verwerkende industrie, telecom, de farmaceutische industrie en de publieke sector. Hiertoe behoren onder andere Amsterdam Airport Schiphol, Bank of America, KLM, Merck, Pfizer, HSBC, Wyeth Pharmaceutical, Pepsi, VISA en Vodafone.

UMT Consulting Group biedt onder andere de volgende diensten:

Portfoliomanagement:

· Implementatie van het Portfolio Governance Framework
· Enterprise portfoliomanagement

· Enterprise projectmanagement

· Applicatie portfoliomanagement

· Opzet van Portfolio Management Offices en detachering
· Training

· Implementatie, support en onderhoud van Microsoft Project Portfolio Server

General Consulting:

· Opzet van Project en Programma Management Offices en detachering
· Project- en programmamanagement

· Bedrijfsanalyses

· Veranderingsmanagement en process re-engineering
· Implementatie, support en onderhoud van Microsoft Project Server
· Training

· Tests

Het bedrijf is tevens de ontwikkelaar van UMT Portfolio Manager software suite, dat in 2006 door Microsoft is overgenomen en sindsdien onder de naam Microsoft Project Portfolio Server is opgenomen in hun Enterprise Project Management (EPM) oplossing. Het is ook een van de weinige Microsoft Gold Certified Partners in de Benelux, op het gebied van strategisch project- en portfoliomanagement.

Arthur Paanakker
Arthur Paanakker (1967) is als Technisch Bedrijfskundige afgestudeerd aan de TU Eindhoven. Hij was werkzaam als senior-consultant bij Bureau Berenschot en vervolgens als Business Process Improvement Manager bij Sun Microsystems Nederland. Na enkele jaren als zelfstandig consultant was hij van april 2005 tot april 2008 Partner Account Manager en Solution Sales bij Microsoft voor de Microsoft Enterprise Project Management oplossing.

"Bij steeds meer bedrijven staat strategisch project- en portfoliomanagement bovenaan de agenda. Zij zijn tot het inzicht gekomen dat zakelijk succes staat of valt met het in lijn brengen van de organisatie met de strategische bedrijfsvisie. Portfolio­management kan hierbij een sleutelrol spelen, omdat het organisaties helpt bij het selecteren en implementeren van de beste strategische initiatieven, zowel op zakelijk als op IT-gebied. Aangezien de Benelux-markt voor portfolio en projectmanagement momenteel sterk groeit, is nu het moment om hier een vestiging te openen om deze groei te ondersteunen. Deze vestiging is de eerste op het Europese vasteland", zegt Arthur Paanakker, Country Manager Benelux UMT Consulting Group. "Wij begeleiden onze klanten bij de noodzakelijke organisatorische veranderingen en helpen ze om maximale strategische waarde te halen uit hun projectportfolio. Daarbij kijken we niet alleen naar de bedrijfsprocessen, maar ook naar de bedrijfscultuur en hoe we die het beste kunnen afstemmen op de strategische visie. Het kweken van enthousiasme is een absolute voorwaarde voor succes."